Connect with us

Ştiri din Sălaj

Consiliul Județean anunță finalul reabilitării a 8 kilometri din Drumul Județean DJ 196 cu bani europeni

Consiliul Județean Sălaj anunță că până în cea de-a doua parte a lunii noiembrie constructorul trebuie să finalizeze lucrările de reabilitare și modernizare 8 kilometri de drum pe două segmente ale drumului județean 196, unul din segmente între limita județului Satu-Mare și extravilanul orașului Cehu Silvaniei, iar celălalt pe tronsonul Cehu Silvaniei – Horoatu Cehului – Benesat.

Lucrările pe cei aproape 8 kilometri de drum județean se referă în principal la intervenții asupra structurii părții carosabile, realizarea șanțurilor și a rigolelor, dar și a acostamentelor și trotuarelor.

Amenajarea drumurilor laterale, realizarea podețelor și a acceselor la proprietăți, dar și refacerea totală a podului situat în localitatea Benesat (kilometrul 42+450).

Sunt prevăzute și realizarea marcajele rutiere și montarea indicatoarelor aferente, trecerile de pietoni beneficiind de semnalizări prin indicatoare cu panouri fotovoltaice, marcaje rezonatoare și marcaje transversale în două culori.

Valoarea lucrărilor este de peste 12.505.000 lei, cu finanțare europeană.

Unul din beneficii, remarcat de Consiliul Județean, va fi o mai bună conectivitate prin legătura rutieră cu DJ 108 D, între Cehu Silvaniei și Crișeni.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj