Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO și VIDEO. Acţiune preventivă a Poliției. Şoferii au testat ochelarii speciali care simulează beţia şi consumul de droguri

Polișțiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au desfășurat o activitate preventivă, miercuri, 16 octombrie, în intervalul orar 11 – 13, pe raza municipiului Zalău, pe linia prevenirii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pentru desfășurarea activității, polițiștii au fost sprijiniți de către Organizația Neguvernamentală Crucea Roșie – Filiala Sălaj, care le-a pus la dispoziție două perechi de ochelari ce simulează efectele vizuale ale consumului de alcool și substanțe psihoactive.

Conducătorii auto au acceptat provocarea de a testa ochelarii ce simulează efectele vizuale ale consumului de alcool într-o concentrație de 1,3 %0  g/l alcool în sânge, experimentând o gamă largă de efecte: stări de confuzie, dezechilibru, lipsa aprecierii corecte a distanței și vitezei reale, vedere semnificativ mai slabă.

În cazul ochelarilor ce simulează efectele consumului de substanțe psihoactive au experimentat senzații de pierdere a controlului, vedere dublă, timpul de răspuns mai lung, privire fixă, vedere periferică profund afectată, schimbarea culorilor, lipsa aprecierii corecte a distanței și vitezei reale.

Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto cu privire la faptul că a conduce sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive nu reprezintă probe de curaj, ci fapte culpabile ce atrag răspunderea penală sau contravențională, după caz, și se pot solda cu evenimente rutiere cu consecințe grave sau foarte grave.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj