Connect with us

Ştiri din Sălaj

S-a scos la licitație cadastrarea finanțată cu bani europeni în opt comune din Sălaj


Comunele Ip, Letca, Nuşfalău, Rus, Marca, Boghiş, Benesat şi Almaşu care vor beneficia de fonduri europene


Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 215 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe.

Printre acestea se numără și opt comune din județul Sălaj, a informat azi Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Sălaj, prin purtătorul de cuvânt, Claudiu Gabriel Balog.

ANCPI a publicat în 11 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul cu numărul CN1015932 – “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor Etapa 2 – 215 UAT- uri din 37 de județe”.

Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Achizițiile se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a celor 215 loturi este de 1.294.509 de hectare. Valoarea estimată este de 169.580.679 de lei fără TVA.

Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), astfel încât la proceduri poate avea acces orice operator din țară sau din străinătate care îndeplinește cerințele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2019.

Pe lista UAT-urilor din Sălaj pentru care a fost inițiată procedura de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor se află Letca (6.067 ha), Ip (5.646 ha), Nușfalău (5.184 ha), Rus (4.563 ha), Marca (3.607 ha), Boghiș (2.557 ha), Benesat (402 ha), Almașu (15.555 ha).

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare:

  • localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;
  • localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe;
  • localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj