Connect with us

FOTBAL

Premieră: Sălajul are o arbitră în Liga a III-a


Corpul arbitrilor divizionari din cadrul CJA Sălaj s-a mărit, după ce Szabo Krisztina a promovat în Liga a III-a. Deşi a început această activitate ca şi asistent, tânăra din comuna Crişeni  şi-a schimbat opţiunea şi a participat la examenul pentru accederea în lotul ”centralilor”


Arbitrajul sălăjean a pierdut mai mulţi arbitri divizionari, iar cei mai importanţi au fost Paul Unimătan şi Gabriel Bîrjac care s-au retras din activitate, după ce amândoi au oficiat ani buni şi în Liga 1.

În primul eşalon, Sălajul are în continuare arbitru, după ce Tunyogi Ferencz a promovat în această vară.

O altă veste bună pentru arbitrajul sălăjean a venit zilele trecute. A fost practic o premieră pentru CJA Sălaj, care din acest an va avea şi o reprezentantă a sexului frumos în cadrul lotului divizionar.

Szabo Krisztina a reuşit să promoveze prin examen în Lotul arbitrilor din Liga a III-a. Chiar dacă a început această activitate ca şi asistent, Szabo Krisztina şi-a schimbat opţiunea, iar la examen a participat pentru accederea în lotul ”centralilor”.

Cu o pregătire bună, atât fizică, cât şi teoretică, arbitra din Crişeni a obţinut nota 8,08 la proba practică şi 9,5 la proba teoretică, reuşind să ocupe unul din cele două locuri scoase la concurs pentru Liga a III-a la arbitri femei.

”Este o premieră pentru judeţul Sălaj, iar pentru noi este un moment de bucurie având în vedere că este o chestie inedită şi cu atât mai mult ne bucurăm că am reuşit să ne situăm printre puţinele judeţe care au dat loturilor divizionare o fată mai ales ca şi arbitru. În primul rând, e meritul ei şi oarecum este încununarea eforturilor şi a muncii pe care le-a depus în ultima perioadă. Sigur, i-am spus că drumul ei nu se opreşte aici. Are potenţial să ajungă pe lista FIFA! Este o fată foarte motivată, cu foarte mult talent, muncitoare şi dacă va continua pe acest drum, este doar începutul ascensiunii în arbitrajul feminin”, ne-a declarat Gabriel Bârjac, preşedintele CJA Sălaj.

La examenul pentru Liga a III-a a participat şi asistentul Gabriel Ştefan Bîrjac, însă acesta a avut ghinionul să fie primul sub linie.

”A fost la o întrebare de a ajunge în Liga a III-a, dar a rămas într-o poziţie bună în programul de tinere talente. L-am încurajat şi i-am spus să ţină capul sus, iar cu siguranţă va ajunge la proba practică şi în primăvară va arbitra în Liga a III-a prin programul de tinere talente. La valoarea şi experienţa lui eu cred că anul viitor şi el va fi promovat în lotul arbitrilor divizionari”, a mai spus preşedintele CJA Sălaj.

După această promovare, Sălajul are opt arbitri divizionari. Unul singur este în Liga 1, iar ceilalţi şase în Liga a III-a.

Cinci arbitri sălăjeni la examenul pentru Liga a II-a

Săptămâna trecută, Comisia Centrală a Arbitrilor a organizat şi examenul pentru promovarea în Liga a II-a, unde au participat şi cinci arbitri sălăjeni, Răzvan Lădar, Sergiu Duma, Bogdan Cozorici, Sergiu Corb şi Flavius Seiche, însă niciunul nu a promovat. Concurenţa a fost mare astfel că 38 de participanţi s-au bătut pentru două locuri la arbitri, iar la asistenţi au fost 76 de candidaţi pe patru locuri.

”Au avut rezultate bune, dar concurenţa a fost foarte mare, iar aici vorbim de arbitri cu experienţă. La examenul de Liga a II-a, toţi participanţii au fost bine şi foarte bine pregătiţi, iar diferenţele au fost foarte mici”, a spus Gabriel Bârjac, preşedintele CJA Sălaj.

”Mă bucur enorm că am ajuns în Liga a III-a. M-au sprijinit foarte mult cei din cadrul CJA Sălaj şi asta a contat mult. Mai întâi îmi propun să arbitrez foarte bine jocurile din Liga a IV-a, ca mai apoi să pot arbitra bine şi în Liga a III-a. La început am fost arbitru asistent, dar mi-am dat seama că îmi place mai mult între jucători şi de aceea am făcut această schimbare”, ne-a declarat Szabo Krisztina, arbitru în Liga a III-a.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL