Connect with us

Ştiri din Sălaj

Consiliul Judeţean Sălaj finanţează cu 1.700 de euro o placă comemorativă pentru Simion Bărnuţiu la Universitatea din Pavia


Demersul este făcut în baza unui acord de cooperare între Consiliul Judeţean Sălaj şi Ambasada României în Italia, încheiat în baza strategiei de dezvoltare a judeţului Sălaj pentru perioada 2016 – 2020


Consiliul Judeţean Sălaj a hotărât finanţarea cu 1.700 de euro a unei plăci comemorative dedicate lui Simion Bărnuţiu care să fie amplasată la Universitatea din Pavia, Italia.

Această strategie prevede o mai bună reprezentare externă a Sălajului pe plan economic, cultural, turistic şi administrativ, reiese din proiectul făcut public de Consiliul Judeţean.

Autoritatea judeţeană îşi motivează iniţiativa prin recunoaşterea şi cultivarea ”importanţei şi valorii marii personalităţi a istoriei, culturii şi spiritualităţii sălăjene şi româneşti – Simion Bărnuţiu, pe plan judeţean, naţional şi european”.

Simion Bărnuţiu – filosof, profesor militant pentru drepturile românilor transilvăneni – a studiat la Universiatatea din Pavia între anii 1853 ţi 1855, luându-şi doctoratul în drept.

Locul în care va fi amplasată placa comemorativă a fost hotărât de Universitatea din Pavia, fiind vorba de curtea Alessandro Volta a sediului istoric al Universităţii, alături de plăcile comemorative ale marilor personalităţi care au studiat sau au predat aici, reiese din priectul Consiliului Judeţean.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj