Connect with us

Ştiri din Sălaj

Reacțiile parlamentarilor sălăjeni după căderea guvernului Dăncilă

Suntem în așteptarea consecințelor demiterii guvernului PSD asupra scenei politice din județ

Guvernul PSD Viorica Dăncilă a fost demis azi, joi 10 octombrie, de plenul Parlamentului, care a aprobat moțiunea de cenzură depusă de opoziție cu 238 de voturi ”pentru”.

Patru din cei șase parlamentari sălăjeni au susținut și au semnat moțiunea – deputatul Lucian Bode (PNL), deputatul Seres Denes (UDMR), deputatul Liviu Balint (ProRomânia), senatorul Cristian Lungu (PMP).

Ceilalți doi parlamentari sălăjeni sunt deputatul PSD Iuliu Nosa și senatorul PSD Gheorghe Pop.

Anunțul oficial după votul din Parlament spunea că au fost 399 de parlamentari prezenți și 245 de voturi exprimate. Voturi pentru adoptarea moțiunii – 238, voturi contra – 4, abțineri – 0.

Moțiunea a întrunit majoritatea voturilor cerute de Constituție pentru adoptare (233 din totalul de 465), astfel că Parlamentul retrage încrederea acordată Guvernului, iar cabinetul condus de Viorica Dăncilă a fost demis.

Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru vineri dimineața partidele la consultări în vederea constituirii unui nou guvern.

 

Senatorul Cristian Lungu (PMP) s-a dus din spital cu ambulanța la vot

O știre care a făcut senzație a fost faptul că senatorul sălăjean PMP, Cristian Lungu, internat în spital, și-a amânat o intervenție chirurgicală la care ar fi trebuit să fie supus miercuri seara și a plecat cu o ambulanță pentru a vota moțiunea, urmând să revină, tot cu ambulanța, pentru a fi operat la colon. A declarat că și-a asumat amânarea operației pentru a fi prezent la votul moțiunii și că a vrut să dovedească astfel că susține moțiunea și nu trădează interesele partidului din care face parte.

 

Deputatul Lucian Bode (PNL) vorbește de o listă cu propuneri de miniștri

În acest moment nu putem spune prea multe. Mâine diminenţa, de la ora 9.00, va fi întrunit Biroul Naţional, care va decide componenţa delegaţiei care va merge la Cotroceni şi mandatul delegaţiei care va negocia cu Klaus Iohannis. Până atunci nu se ştie nimic. La ora 11.00, preşedintele ţării va primi partidele pentru consultări şi atunci vor avea loc discuţii despre componenţa noului Guvern. Pe lista celor care ar putea face parte din guvern se află mai multe nume”, a spus Lucian Bode – pentru Ştiri din Sălaj.

De menționat că la declarațiile liderilor PNL după votul moțiuni, liderul PNL Sălaj s-a aflat chiar lângă președintele PNL, Ludovic Orban, în prima linie. Nu-i deloc exclus ca Lucian Bode să fie o propunere pentru noul guvern, mai ales că el a fost ministru al Economiei în Executivul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

“Cu fiecare zi în care Guvernul Dancilă ar fi rămas la Palatul Victoria, România s-ar fi scufundat în dezastru. Faptul că, azi, o majoritate formată din 238 de parlamentari a răsturnat acest Guvern ne arată că România începe să se facă bine. Pentru mine și pentru PNL, responsabilitatea reconstrucției țării și a reașezării sale pe traiectoria pro-europeană a dezvoltării și modernizării reprezintă cel mai important obiectiv în viitorul apropiat. Primul pas spre o România normală a fost făcut azi, prin demiterea Guvernului PSD”, a scris Lucian Bode pe facebook.

 

Deputatul Liviu Balint (Pro România) atenționează PSD-iștii sălăjeni să vină cu picioarele pe pământ

Am semnat și am votat moțiunea, chiar dacă, trebuie să recunoaștem, acest guvern a făcut și lucruri bune. În ultima perioadă, echipa PSD a lăsat mult de dorit și subliniez aici că și atitudinea parlamentarilor sălăjeni PSD a fost una arogantă.

Păcat de unii miniștri din guvern, pentru că, repet, au făcut și lucruri bune. Dar majoritatea miniștrilor erau în plus în acest Executiv.

PSD-iști să revină cu picioarele pe pământ, și mă adresez în special PSD-iștilor din Sălaj, pentru că se vede că nu și-au învățat lecția la alegerile europarlamentare.

Pe toți PSD-iștii serioși îi așteptăm în Pro România, viitorul stângii în România”, a declarat deputatul Liviu Balint pentru Știrile din Sălaj imediat după vot.

 

Deputatul Iuliu Nosa (PSD) explică de ce nu s-a dus la votul moțiunii

Am văzut cu toţii ce s-a întâmplat şi vom vedea în zilele următoare care sunt consecinţele. Ţara trebuie guvernată. Decizia Parlamentului o vom respecta categoric.
Eu nu am fost prezent azi în Parlament, deoarece nu a fost o acţiune în care trebuie să fiu implicat. Nu a fost motivaţia mea de a fi prezent în Parlament pentru a vota o moţiune la care eu nu am subscris”, a declarat Iuliu Nosa pentru Ştirile din Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj