Connect with us

FOTBAL

FOTO şi VIDEO. Au ieşit scântei în derby-ul de sub Măgură


Sportul Şimleu a învins incomoda AS Chieşd şi a rămas pe locul 1. Oaspeţii au recunoscut superioritatea gazdelor, dar au acuzat jocul dur, precizând că meciul putea fi altul, dacă arbitrul elimina un şimleuan chiar în primele minute


După patru victorii consecutive, a căzut şi invincibilitatea celor de la AS Chieşd. În derby-ul de la poalele Măgurii, Sportul Şimleu şi-a arătat încă o dată potenţialul, realizând un succes important, prin care elevii lui George Zima îşi păstrează poziţia de lider în Liga a IV-a.

În debutul partidei, s-a evidenţiat atacul grosolan al lui George Pop împotriva lui Vlad Tohat, la care “centralul” Răzvan Lădar a acordat cartonaş galben, deşi oaspeţii  solicitaseră o eliminare.  A fost semnul că gazdele joacă tare! Mai tot timpul primii la minge şi cu o pregătire fizică net superioară, cu trasee bine stabilite şi cu un joc colectiv bun, Silviu Crişan şi compania şi-au impus stilul de joc.

După o jumătate de oră în care presiunea a fost din ce în ce mai mare la poarta oaspeţilor, defensiva condusă de Mihai Gui a cedat. În doar două minute, amfitrionii au înscris de două prin tinerii Dănuţ Contraş şi Vlad Pop iar Sportul a mers la vestiare cu un avantaj considerabil.

La pauză, oaspeţii îşi lingeau rănile la propriu şi la figurat, deoarece Vlad Tohat a trebuit să părăsească terenul de joc după accidentarea din minutul 6, în timp ce Robert Niculăuţ şi-a spart capul în minutul 39 şi a fost obligat să părăsească suprafaţa de joc.

“Foarte dur au jucat gazdele! Arbitrul trebuia să dea două cartonaşii roşii, deoarece Tohat a fost luat cu fulgi cu tot, iar Niculăuţ a fost lovit cu crampoanele în cap pe Silviu Crişan. Nu îmi dau seama cum a fost delegat un arbitru din Şimleu la acest meci. În general, domnul Lădar a arbitrat bine, dar a fost suficient să treacă cu vederea cele două momente importante”, a subliniat Leontin Chiş – primarul comunei Chieşd, cel care e şi preşedintele de onoare al clubului. 

În aceste condiţii, Mihai Gui şi compania nu au găsit resursele pentru a contracara jocul agresiv al gazdelor şi golul a venit tot în poarta celor de la Chieşd, autor… Codruţ Ardelean. Au urmat câteva ocazii clare de gol şi la poarta apărată de juniorul Paul Cosma. Alexandru Puşcaş a “ţintit” bara transversală din lovitură liberă: mingea a revenit în teren, de unde Ionuţ Moşincat a reluat cu capul, tot în transversală! 

Recitalul barelor a continuat la poarta Şimleului, acolo unde Paul Pintea a izbit din nou transversala, din lovitură liberă! Până la urmă, Ionuţ Moşincat a spart gheaţa, dar de la punctul cu var. Diferenţa de trei goluri a fost refăcută din nou de acelaşi Codruţ Ardelean, care cu “dubla” de duminică a ajuns la 12 goluri reuşite, prin care şimleuanul e de departe cel mai bun marcator din Liga a IV-a.

Spre final, AS Chieşd a mai înscris încă o dată, tot de la 11m, marcator acelaşi Ionuţ Moşincat, însă ecuaţia câştigătoarei era deja rezolvată. Având şi un meci în plus, şimleuanii rămân în fotoliul de lider, dar simt din ce în ce mai tare respiraţia în ceafă a jibouanilor. De cealaltă parte, AS Chieşd a căzut pe locul 5, dar gruparea condusă de Gheorghe Temian rămâne o nucă tare în acest campionat.


Vlad Pop – jucător Sportul Şimleu: “Dedicăm victoria colegului nostru, Marius Şireag”

“A fost o partidă pe care am tratat-o cu maxim respect ca şi fiecare partidă de altfel, în care cred că am făcut un joc bun şi în care s-a văzut forţa grupului şi familia pe care am închegat-o aici la Şimleu. Sper să rămânem pe aceeaşi linie ascendentă de la meci la meci şi să ducem la îndeplinire  obiectivele clare care au fost trasate aici. Mă bucur că am făcut un joc bun cu gol marcat de la revenirea acasă şi dedicăm această victorie colegului nostru Marius Şireag, care trece printr-un moment dificil al vieţii prin pierderea tatălui său!”.


Ioan Moşincat – jucător AS Chieşd: “Şimleul a jucat foarte dur, s-au băgat materiale”

“Pregătirea fizică a făcut diferenţa. În plus, Şimleul a jucat foarte dur, s-au băgat materiale, iar câţiva dintre jucătorii noştri s-au speriat. Gazdele au câştigat meritat, dar dacă <centralul> nu îl ierta pe un şimleuan în primele minute, altfel era meciul. La final, cei de la Sportul au scandat <Campionii, campionii!>. Se bucură cam repede, o să vedeţi că şi la Chieşd şimleuanii vor avea un meci foarte dificil”.


SportulŞimleu – ASChieşd 4 – 2 (2 – 0)

Au marcat: Dănuţ Contraş (‘33), VladPop (‘34) şi Codruţ Ardelean (‘57 şi 80), respectiv IoanMoşincat (‘64 şi 87 – ambele din 11m)

Sportul: Paul Cosma –Bogdan Oltean, Olimpiu Ardelean (‘67Doru Sabău), Marius Leitan (‘83 Lupo Lorand), Silviu Crişan – cpt. (‘61 Răzvan Pop), Alex Cătuna, VladPop, GeorgePop (‘69 LazarZoltan), CodruţArdelean, Daniel Gut  (‘85Cătălin Szatmari) şi Dănuţ Contraş. Rezerve:Raul Cristuţiu – Paul Ardelean. Antrenor:GeorgeZima. Delegat:Ioan Gurzău

ASChieşd: Raul Chiş – Mihai Gui (cpt.), Sebastian Moroti, Ciprian Bărnuţiu, Vlad Tohat (‘46 Ioan Talpoş), Alexandru Puşcaş, PaulPintea, Alin Gomboş (‘74 Mircea Seran), IoanMoşincat, RobertNiculăuţ (‘40 Cosmin Nemeti) şi Ovidiu Cătană. Rezerve:Sergiu Ardelean şi Dorel Seran. Delegat:Gheorghe Temian

Au arbitrat: la centru – RăzvanLădar (Şimleu Silvaniei), asistenţi – Bogdan Cozorici (Zalău) şi CălinArgyelan (Suplacu de Barcău)

ObservatorAJF: Liviu Buzure (Jibou)

Jucătorulmeciului: VLAD POP


Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL