Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău deschide noul sezon din Divizia A1


Vicecampioana României va disputa prima partidă din campionatul 2019 – 2020, urmând să joace vineri după-amiază, de la ora 14.00, pe terenul nou-promovatei CSU Vest Timişoara


Cu toate că a beneficiat de susţinere financiară consistentă din partea autorităţilor locale, Volei Municipal Zalău nu a arătat mare lucru în ultimele două sezoane.

Dacă în stagiunea 2017 – 2018 a fost în afara podiumului şi s-a clasat doar pe locul 4, în campionatul trecut, gruparea de sub Meseş a obţinut doar medalia de argint, deşi pe parcursul campionatului a fost etape bune în fotoliul de lider şi a avut chiar şi un avans de 8 puncte faţă de urmăritoare.

Practic au fost două sezoane cam eşuate pentru gruparea zălăuană, care începe un nou campionat în Divizia A1, cu planuri de a se bate la primele locuri. Obiectivul nu este câştigarea titlului ci doar o clasare în primele locuri, însă acest lucru nu îi încălzeşte pe iubitorii voleiului sălăjean.

Pentru stagiunea 2019 – 2020, Volei Municipal Zalău este schimbată aproape în totalitate, având nu mai puţin de 10 jucători noi. Alexandru Muscină, David Szabo, Gabriel Cherbeleaţă, Sauli Sinkkonen, Nicolae Ghionea, Rogerio Mineiro, Şerban Paşcan, Ovidiu Darlaczi, Goran Skundric şi George Gavriz sunt voleibaliştii veniţi în vară la Zalău, în timp ce din stagiunea trecută au mai rămas Leo Dal Bosco, Paul Şomoi şi internaţionalii Andrei Spînu şi Cristian Bartha.

Volei Municipal Zalău începe campionatul cu schimbări şi în staff-ul tehnic. În locul antrenorului polonez Andrzej Kowal a fost adus Bogdan Tănase, în timp ce în locul statisticianului Marius Pop care a ajuns la Dinamo a venit Dan Duroaia de la Steaua.

În noua formulă, vicecampioana României speră la un sezon reuşit, atât în competiţiile interne, cât şi în Cupa Challenge.

Deocamdată, primele meciuri sunt de încălzire pentru derby-urile tari cu Arcada Galaţi, Dinamo sau SCMU Craiova. Astfel, în chiar prima rundă, Volei Municipal Zalău are parte de un adversar extrem de facil. Este vorba de nou-promovata CSU Vest Timişoara, o echipă în componenţa căreia se află foarte mulţi jucători tineri.

Majoritatea sunt fără experienţă la nivelul Divizia A1, chiar dacă au mai jucat la acest nivel în urmă cu două sezoane, când CSU Vest Timişoara a mai fost în prima ligă, dar nu a făcut faţă nivelului şi a retrogradat.

Volei Municipal Zalău va deschide “balul” în noul campionat, urmând să joce partida de la Timişoara vineri, de la ora 14.00. Partida va fi televizată de TVR 3, din acest sezon, partidele din campionatul Diviziei A1 urmând să fie televizate de TVR, după ce în ultimii ani, Digi Sport a fost televiziunea care a transmis jocurile din campionat.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1