Connect with us

HANDBAL

HC Zalău are o jucătoare convocată la Naţională!


După o evoluţie foarte bună în ultima perioadă, Dana Abed-Kader a intrat în vederile antrenorilor de la lot şi a fost convocată pentru un stagiu de pregătire al lotului de senioare ce se va desfăşura în perioada 20 – 23 octombrie


De-a lungul timpului, HC Zalău a lansat mai multe jucătoare spre lotul naţional de senioare, iar în ultimii ani, Ana Maria-Dragut sau Paula Teodorescu au ajuns la lotul naţional şi au jucat în meciuri oficiale, prima evoluând chiar şi la un turneu final.

Chiar dacă de o bună perioadă de timp, HC Zalău pune accentul pe jucătoarele tinere, cu perspective bune de dezvoltare, formaţia sălăjeană are deja câteva handbaliste tinere care s-au afirmat la nivel de Liga Naţională.

Un astfel de exemplu este Dana-Abed Kader, care în sezonul trecut a fost una dintre cele mai bune marcatoare pentru HC Zalău.

Jucătoarea de 23 de ani are un start de sezon perfect, iar în cele şase etape a marcat deja 47 de goluri. Chiar în prima partidă, cu vicecampioana României, Dana Abed-Kader a fost la înălţime şi a înscris de 14 ori, având evoluţii apreciate chiar şi de antrenorii de la lotul naţional.

Drept urmare, Dana Abed-Kader a fost convocată în premieră la lotul de senioare, care în perioada 20 – 23 octombrie se va pregăti la Cluj-Napoca, într-un ultim stagiu înainte de pregătirile pentru Campionatul Mondial.

Pentru acţiunea de la Cluj, antrenorii Tomas Ryde şi Costică Buceschi au convocat 22 de jucătoare, iar noutăţile sunt Sorina Tîrcă, Bianca Bazaliu, Dana Abed-Kader, Sonia Seraficeanu şi Patricia Vizitiu.

Între cele 22 de jucătoare se regăsesc şi nume grele, precum Denisa Dedu, Yulyia Dumanska, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Mădălina Zamfirescu sau Crina Pintea.

Dintre handbalistele convocate pentru acţiunea de la Cluj-Napoca se va alege şi lotul cu care România va participa la Campionatul Mondial din Japonia, care se desfăşoară în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie.

Lotul convocat pentru acțiunea de la Cluj:

Portari: Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)

Extreme stânga: Dana Abed Kader (HC Zalău), Cristina Florica (SCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Popa (Gloria Buzău)

Interi stânga: Bianca Bazaliu, Sorina Tîrcă (ambele Corona Brașov), Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM București)

Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo (ambele Corona Brașov), Laura Pristaviță (Gloria Bistrița), Mădălina Zamfirescu (SCM Rm. Vâlcea)

Interi dreapta: Daria Bucur (Corona Brașov), Anca Polocoșer (Minaur), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)

Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Aneta Udriștioiu (Dunărea Brăila)

Pivoți: Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL