Connect with us

Ştiri din Sălaj

La Năpradea s-a rezolvat problema deficitului de apă


Din acest an, locuitorii comunei nu vor mai avea probleme pe timp de secetă, deoarece Primăria şi Compania de Apă au lucrat la un proiect prin care debitul a fost mărit


Încă din anul 2011, comuna Năpradea are o reţea de apă în toate satele, în centrul comunal, la Cheud, Traniş, Vădurele şi Someş-Guruslău.

Acest proiect, finanţat la vremea respectivă de Guvernul României prin Programul de Dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural, a presupus captarea a patru izvoare de apă, realizarea a două rezervoare şi o reţea de 14 km de apă în toată comuna.

Însă, în ultimii ani, localnicii s-au lovit de o problemă delicată, mai ales pe timp de secetă, deoarece debitul era scăzut, astfel că apa era insuficientă pentru populaţie.

Primăria nu a rămas indiferentă. Şi-a propus să rezolve aceeastă problemă şi a demarat un proiect de suplimentare a debitului, în parteneriat cu Compania de Apă.  Debitul de apă din reţeaua comunei s-a suplimentat printr-o conductă de la Drumul Judeţean 108 A, iar de toate lucrările s-a ocupat Compania de Apă, în timp ce Primăria a achiziţionat materialele necesare.

Lucrările au început în primăvară şi deja s-au finalizat, spre bucuria cetăţenilor, cu toate că a fost nevoie de timp, pentru subtraversarea Someşului şi a căii ferate.

 ”Pe perioada de secetă nu aveam debitul necesar de apă ca să asigurăm furnizarea în toată comuna. Am rezolvat această problemă printr-un proiect realizat în baza unui protocol între Primăria Năpradea şi Compania de Apă.  Lucrările au început în primăvară şi au fost finalizate, iar acum avem asigurată apă pe toată reţeaua pe care o avem în funcţiune”, ne-a declarat primarul Vasile Fodor.

După ce această problemă s-a rezolvat, în comună a existat un interes şi mai mare pentru ca şi alte gospodării să se racordeze la reţea.

” Din izvoarele care le aveam, apa era puţină pe perioada verii şi reţeaua funcţiona doar temporar. Acum, că problema s-a rezolvat, deja avem mai multe solicitări de racordare a cetăţenilor la apă, care au prins încredere că acum exsită apă în reţea indiferent de timp.Aceste lucrări s-au realizat în baza protocolului de colaborare între Compania de Apă şi Primăria Năpradea. Noi am contribuit cu materialele necesare realizării proiectului, iar banii au provenit din bugetul propriu al comunei. Compania de Apă a executat lucrările şi suntem mulţumiţi de cum a decurs colaborarea şi de mersul lucrărilor şi mă bucur că problema s-a rezolvat”, a încheiat Vasile Fodor.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 2 octombrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj