Connect with us

DIVIZIA A1

Rareş Bălean, primul contact cu VfB Friedrichshafen


Talentatul voleibalist zălăuan spune că a fost foarte bine primit la cea mai titrată formaţie din Germania


Voleibalistul zălăuan a ajuns săptămâna trecută la noua sa echipă şi şi-a început activitatea la cea mai titrată formaţie din Germania. ”Am fost primit într-un mod foarte profesionist şi mi-au asigurat tot ce am avut nevoie”, a spus Bălean.

De departe, cel mai bun produs de la CSS Zalău în ultimul deceniu a fost Rareş Bălean, care a avut un salt impresionant în cariera sa. Cu toate că are doar 22 de ani, voleibalistul zălăuan are la activ mai bine de patru ani în Divizia A1, în tricoul celor de la Volei Municipal Zalău.

Nelipsit de la loturile naţionale de juniori şi tineret, Rareş Bălean şi-a confirmat valoarea şi la Naţionala de seniori, unde a fost convocat cam de fiecare dată în ultimii ani.

Evoluţiile bune care le-a avut sub fileu au adus pe adresa sa mai multe oferte din partea unor cluburi importante din Europa. Astfel, fiind la  final de contract cu Volei Municipal Zalău, Rareş Bălean s-a despărţit în vară de vicecampioana României şi a semnat cu VfB Friedrichshafen, o gruparea de top din voleiul european.

Chiar dacă a semnat cu noua sa echipă în vară, Rareş Bălean şi-a început activitatea la cea mai titrată formaţie din Germania de câteva zile.

“Am ajuns săptămâna trecută la VfB Friedrichshafen, unde am fost primit într-un mod foarte profesionist şi mi-au asigurat tot ce am avut nevoie. Este foarte frumos aici, condiţiile de antrenamente şi colectivul sunt super şi mă bucur că am venit la această echipă”, declarat Rareş Bălean pentru Sportul Sălăjean.

La fel ca şi în România, prima ligă din Germania începe în 12 octombrie, iar de la noul sezon, Rareş Bălean îşi doreşte să joace cât mai mult şi să îşi ajute echipa.

“Îmi propun să învăţ cât mai multe lucruri, să progresez. De asemenea îmi doresc să avem un sezon cât mai bun şi să joc cât mai mult”, a mai spus Rareş Bălean, care a vorbit şi despre fosta sa echipă. “Sunt de părere că Volei Municipal Zalău are un lot bun şi cu siguranţă se va bate la titlu în noul sezon”, a precizat voleibalistul.

 “Participarea la Campionatul European a fost o experienţă benefică pentru noi”

Pentru Rareş Bălean, anul 2019 a fost unul excelent, reuşind să bifeze şi participarea la Campionatul European cu naţionala României. Bălean a avut o evoluţie bună la turneul final, însă “tricolorii” au reuşit doar o victorie în grupă.

România a învins Portugalia, dar a pierdut cu Bulgaria, Italia, Grecia şi Franţa, astfel că a ratat calificarea în optimi.

“A fost o competiție în care s-a jucat un volei de un alt nivel față de ce suntem noi obișnuiți. Eu zic că a fost o experiență benefică pentru noi şi sper ca în viitor să reuşim să ajungem din nou la o astfel de competiție şi să facem o figură mai bună”, a mai spus Rareş Bălean.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 2 octombrie. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1