Connect with us

Ştiri din Sălaj

Patru din cei șase parlamentari sălăjeni vor vota pentru înlăturarea guvernului Dăncilă


PSD este izolat politic în județ


Patru din cei șase parlamentari sălăjeni au semnat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă și este de așteptat ca aceștia să voteze joi, 10 octombrie, la dezbaterea moțiuni, în plenul Parlamentului, pentru înlăturarea guvernului PSD.

Cei patru parlamentari sălăjeni care vor plecarea guvernului Dăncilă sunt deputatul PNL Lucian Bode, deputatul UDMR Seres Denes, deputatul Pro Romania Liviu Balint și senatorul PMP Cristian Lungu. Ceilalți doi parlamentari sălăjeni sunt deputatul PSD Iuliu Nosa și senatorul PSD Gheorghe Pop.

În total, moţiunea a strâns un număr de 238 de semnături de la parlamentari de la PNL, USR, UDMR, Pro România, ALDE, PMP, minorități și independenți.

Pentru înlăturarea guvernului Dăncilă sunt necesare la votul de joi din plenul Parlamentului 233 de voturi din totalul de 465.

 

PNL Sălaj spune că guvernul PSD a promovat incompetenți care au distrus economia

Liderul PNL Sălaj, deputatul Lucian Bode, aduce ca argument pentru demersul de înlăturare a guvernului PSD, printre altele, și ”politicile falimentare” în domeniul energetic.
”Au aruncat economia românească în haos prin OUG 114! Au vulnerabilizat securitatea energetică a țării și ne-au pus într-o situație delicată față de partenerii externi. Au adus România în situația în care nu își mai poate asigura necesarul de energie electrică din surse interne, au alungat investitorii străini, au distrus producția de cărbune, iar prețul energiei electrice a explodat și a atins un maxim istoric (…) Situația este de-a dreptul gravă, scăpată de sub control, iar cei responsabili de domeniul energetic, oameni promovați de PSD strict pe bază de carnet de partid, sunt atât de incompetenți, încât ei chiar nu înțeleg riscurile la care expun România.
Ei bine, este semnalul ca ei trebuie să plece acasă!”, afirmă Lucian Bode.

PSD Sălaj crede că moțiunea este de rău augur pentru opoziție și va fi benefică pentru social-democrați

În postările pe pagina de facebook a PSD Sălaj, acesta susține că moțiunea nu va trece, deși matematic are toate șansele, și că opoziția se va face de râs la votul în plen.

”PNL împreuna cu toate celelalte partide de opoziție (USR, PMP, ProRomania, ALDE) vor avea mari probleme de credibilitate în fața românilor, iar social democrații își vor întări pozițiile și vor ataca puternic în campaniile electorale care urmează”, scrie PSD Sălaj pe facebook.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj