Connect with us

HANDBAL

FOTO. HC Zalău a câştigat cu emoţii duelul cu Gloria Buzău


Gruparea sălăjeană a controlat partida şi a avut în permanenţă avantaj de trei-patru goluri, dar pe final a avut ceva emoţii, însă elevele lui Tadici au gestionat bine finalul meciului şi au obţinut toate punctele puse în joc


La ultimul joc pe teren propriu, HC Zalău a fost învinsă de Corona Braşov. Între timp a fost şi o mică pauză din cauza jocurilor echipei naţionale şi echipa pregătită de Tadici spera să obţină un nou succes acasă, chiar dacă în această etapă întâlnea o echipă de pe podium, este vorba despre Gloria Buzău. Ora de disputare a partidei nu a fost cea mai potrivită, jocul disputându-se de la ora 12.00.

Chiar şi aşa, aproximativ 150 de spectatori au fost prezenţi în tribunele Sălii Sporturilor din Zalău pentru a le purta pe fetele lui Tadici spre o nouă victorie.

Începutul de joc a aparţinut echipei din Buzău care după primele trei minute de joc avea avantaj de două goluri pe tabelă, scor 1 – 3. Însă, jocul a continuat cu ratări de ambele părţi şi o “ploaie” de cartonaşe galbene la ambele echipe, dar în cele din urmă HC Zalău a reuşit să egaleze şi în minutul 10 a preluat conducerea jocului pentru prima dată în această dispută, scor 4 – 3, după ce Gabriela Vrabie a transformat două aruncări de la 7 m.

De altfel, Vrabie avea să-şi continue recitalul de la 7 m şi Zalăul s-a distanţat la două lungimi, 6 – 4, 7 – 5 sau 8 – 6. Chiar dacă a început jocul pe banca de rezerve, Cristiana Nica a fost introdusă pe teren, iar intrarea “căpitanului” a dat un impuls pozitiv echipei şi HC Zalău s-a distanţat la patru lungimi, scor 14 – 10.

Până la pauză, Buzăul a mai punctat odată prin Ana Maria Simion, astfel că sălăjencele au intrat la cabine la adăpostul unui avantaj de trei goluri.

În partea secundă, avantajul sălăjencelor a crescut şi pe lista marcatoarelor şi-a trecut numele, din nou, şi portarul Raluca Kelemen care a marcat din poartă în poartă, pentru ca la faza imediat următoare Cristiana Nica să puncteze pentru 21 – 16.

Însă, ceva s-a schimbat în jocul echipei pregătite de Gheorghe Tadici şi Gloria Buzău a revenit specataculos, apropiindu-se la un singur gol diferenţă cu două minute înainte de final, scor 25 – 24, moment în care Tadici a solicitat time-out. Sub presiunea momentului, sălăjencele s-au descurcat mai bine şi în cele din urmă au mai marcat de două ori, fără să primească gol. S-a terminat 27 – 24 şi HC Zalău obţine toate punctele puse în joc.

Cea mai bună marcatoare de la HC Zalău a fost Dana Abed Kader cu 7 goluri, urmată de Gabriela Vrabie cu 6 goluri, toate reuşite din aruncări de la 7 m. În plus, trebuie precizat faptul că Dana Abed Kader a avut un procentaj de 100 % la aruncări, marcând 7 din 7.

De cealaltă parte, cea mai bună marcatoare a fost Ana Maria Popa cu 7 goluri, 5 dintre acestea fiind din aruncări de la 7 metri. Popa a fost urmată de Ana Maria Simion cu 6 goluri, toate din acţiune.

Următorul meci pentru HC Zalău va avea loc în deplasare la Minaur Baia Mare, sâmbătă, 12 octombrie.


HC Zalău – Gloria Buzău 27 – 24 (14 – 11)

HC Zalău: Raluca Kelemen (1), Sara Abed Kader, Adina Sabău – Dana Abed Kader (7 goluri), Gabriela Vrabie (6), Teodora Popescu (3), Cristiana Nica (3), Andreea Tecar (2), Andreea Mihart (2), Bianca Berbece (1), Alexandra Severin (1), Sabrina Lazea (1), Diana Nichitean, Amalia Coman, Irina Ivan şi Larisa Şerban. Antrenor: Gheorghe Tadici

Gloria Buzău: Ana Maria Mîrcă, Alina Iordache, Petra Blazek – Ana Maria Popa (7 goluri), Ana Maria Simion (6), Alina Ilie (3), Marija Petrovic (2), Raluca Petruş (2), Andreea Rotaru (2), Alexandra Subţirică (1), Andreea Taivan (1), Denisa Şelever, Claudia Condurache, Alexandra Gavrilă şi Andreea Mărginean. Antrenor: Ovidiu Mihăilă


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL