Connect with us

TENIS

FOTO. Cupa de Toamnă Romtextil a avut un număr record de participanţi


Timp de două zile, la Baza de Tenis din Zalău a avut loc ediţia cu numărul 8 a tradiţionalei competiţii de tenis de câmp organizată de SC Romtextil SRL, în parteneriat cu ACS Sergiu Carp Tennis Club şi Primăria Zalău. Au participat aproape 60 de sportivi, ceea ce reprezintă un record pentru această competiţie


Tenisul de câmp este un sport iubit care şi-a câştigat tot mai mulţi susţinători în ultimii ani în ţara noastră. Şi la Zalău este un sport practicat de sute de copii la diverse cluburi din judeţ şi în fiecare an sunt organizate turnee destinate atât sportivilor amatori, cât şi celor care practică acest sport într-un cadru organizat.

Unul dintre turneele de tradiţie care are loc în urbea de la poalele Meseşului este fără doar şi poate, Cupa de Toamnă Romtextil – Campionatul Judeţean de Tenis Sălaj. Organizată de SC Romtextil SRL, în parteneriat cu ACS Sergiu Carp Tennis Club şi Primăria Zalău care a pus la dispoziţie Baza de Tenis, competiţia de tenis de câmp a ajuns în acest an la cea de-a VIII-a ediţie.

Ca de fiecare dată, la competiţie au participat atât sportivi amatori, cât şi cei care practică acest sport de câţiva ani, totul desfăşurându-se într-un ambient plăcut şi prietenos, în spirit de fair-play. Nu mai puţin de 58 de sportivi au participat în probele de simplu, începând cu categorii de vârstă 8-10 ani şi până la nivelul seniorilor. 14 sportivi au participat şi în probele de dublu.

În ceea ce priveşte numărul celor mai mulţi participanţi reprezentând acelaşi club, Palatul Copiilor Zalău a fost fruntaş cu un număr de 19 sportivi, urmat de CSM Zalău cu 14 participanţi şi ACS Sergiu Carp Tennis Club cu 6 tenismeni. Cele mai multe locuri I au reuşit sportivi de la Palat, cu trei astfel de distincţii prin Ioana Lung (cat. 14 – 18 ani), Ştefan Boroeanu (8 – 11 ani) şi Alexandru Puiu (15 – 18 ani).

CSM Zalău a avut două locuri I, obţinute de Giulia Lang (cat. 8 – 10 ani) şi Andrei Brisc (seniori). Tot locul I au obţinut şi Daniela Cherecheş de la ACS Sergiu Carp Tennis Club  (cat. 11 – 13 ani) şi Bogdan Stepanov de la ACS Tennis Pro Zalău (cat. 12 – 14 ani).

La dublu, cuplul Ana Carp (CSM Zalău) – Daniela Cherecheş (ACS Sergiu Carp Tennis Club) s-a impus la fete, în timp ce perechea formată de Patrik Bolduţ şi Andrei Ciortea (ambii de la ACS Sergiu Carp TC) a câştigat competiţia băieţilor. La seniori, Cristian Baidoc şi Mihai Grec (ambii de la Palatul Copiilor Zalău) au avut câştig de cauză.

La final, sponsorul competiţiei – SC Romtextil SRL, a răsplătit eforturile sportivilor de pe podium cu premii ce au constat în plachete, diplome, tricouri şi materiale promoţionale, dar şi o medalie de participare pentru ceilalţi sportivi.

Trebuie să menţionăm faptul că la acest turneu, la toate meciurile de la categoriile de vârstă 8 – 11 ani băieţi şi 8 – 10 ani fete, respectiv toate finalele de simplu au beneficiat de arbitru de scaun, lucru ce nu se întâmplă niciodată la turneele organizate sub egidat FRTenis.

“Competiţia aceasta reprezintă singurul turneu din Sălaj care oferă şansa oricărui copil să participe într-un turneu de tenis, pentru că nu este organizat sub egida FRTenis. S-au înscris 58 de sportivi sălăjeni, număr ce reprezintă un record pentru noi. Şi ediţia aceasta a reprezentat pentru noi o provocare, pentru că am dorit să ridicăm ştacheta faţă de anii trecuţi din punct de vedere organizatoric. O noutate anul acesta a reprezentat Players’ Party, o petrecere ce a avut loc sâmbătă seara, unde jucătorii şi părinţii au avut ocazia să socializeze şi să se distreze. În spatele organizării sunt multe săptămâni, seri pierdute, pentru ca totul să iasă perfect. Pe lângă munca depusă de mine, fără ajutorul echipei de voluntari şi arbitri, nu am fi reuşit să ne îndeplinim obiectivele. În acest context doresc să le mulţumesc celor din staff-ul turneului format din părinţii mei, Oana Brisc, Daniel Martin, Mihai Grec, Liviu Petrean, Eugen Pânzar şi Constantin Carp. Le mulţumesc tuturor pe această cale, pentru ajutorul acordat şi la ediţia a IX-a din 2020 îmi doresc să fie înscrişi şi mai mulţi sportivi, pentru că încă de pe acum ne-am propus idei noi pentru organizare, astfel încât să ridicăm în continuare turneului din punct de vedere organizatoric”, ne-a declarat Andrei Brisc – membru în Comisia de Organizare.

Toate podiumurile pot fi consultate accesând următorul link –> AICI.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS