Connect with us

Ştiri din Sălaj

Decizie spectaculoasă în cazul tragicului accident de la Jibou în care patru studente şi-au pierdut viaţa


Curtea de Apel Cluj a desfiinţat sentinţa Judecătoriei Jibou în cazul Sandei Ungur şi a întors dosarul la parchet


A trecut aproape un an şi jumătate de la tragedia ce a avut loc la Jibou, în care o maşină în care se aflau cinci tinere a fost spulberată de tren. Fetele erau absolvente ale Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, dar din păcate, patru dintre ele au decedat pe loc. Singura care a supravieţuit a fost Sanda Ungur, chiar şoferiţa.

Au urmat anchete, multe ipoteze pentru ca într-un final, Sanda Ungur să ajungă la un acord cu procurori.

La finalul lunii martie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou au finalizat cercetărle şi au ajuns la concluzia că semnalele acustice şi luminoase funcţionau perfect, dar acestea au fost ignorate de către şoferiţa de 22 de ani. Prin urmare, Sanda Ungur a ajuns la un acord cu procurorii pentru o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de supraveghere de 4 ani.

“S-a finalizat urmărirea penală. Între inculpată şi procurori s-a încheiat un acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei şi a fost înaintat instanţei de judecată, care va decide dacă admite sau respinge acordul. Acordul presupune că s-a stabilit o pedeapsă de trei ani cu suspendare pe o perioadă de încercare de patru ani”, spunea procurorul Marta Chiş, pentru Ştiri din Sălaj, la începutul lunii martie.

Decizia nu a fost una definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel Cluj.

Ieri, în prima zi din luna octombrie a venit şi decizia Curţii de Apel şi conform clujust.ro, a fost desfiinţată sentinţa Judecătoriei Jibou, care a admis acordul încheiat de Sanda Ungur cu Parchetul Judecătoriei Jibou.

Soluţia pe scurt a Curţii de Apel Cluj:

”Admite apelurile declarate de partile civile PM si PSV si partile vatamate PV, PM, P G, P C A, SV, SI, SIC, BS, B MS, PI A, GS, BM, PSD si BM (familiile tinerelor decedate – n.red) impotriva sentintei penale nr. 115 pronuntata la 15 mai 2019 de Judecatoria Jibou ca fiind intemeiate si in consecinta:

Potrivit art. 488 al.4 lit.b C.proc.penala , desfiinteaza sentinta penala nr.115 pronuntata la 15 mai 2019 de Judecatoria Jibou prin care acordul de recunoastere a vinovatiei a fost admis.

Conform art. 485 al.1 lit.b C.proc.penala respinge acordul de recunoastere a vinovatiei si trimite dosarul procurorului in vederea continuarii urmaririi penale.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva.”

Conform sursei citate, Mădălina Dascăl, avocata care reprezintă trei familii părţi civile din dosar, susţine că pedeapsa era prea mică şi din cauza acordului dintre Sanda Ungur şi procurori, nu a mai fost cercetată o posibilă vină a celor de la CFR, fiind posibil ca instalaţia de semnalizare de la nivel cu calea ferată să nu fi funcţionat corespunzător.

Prin urmare, Curtea de Apel Cluj a întors la parchet dosarul accidentului din Jibou.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj