Connect with us

FOTBAL

FOTO. VICTORIE MARE: SCM Zalău a bătut echipa secundă a campioanei CFR Cluj!


Formația zălăuană a trecut cu 3 – 2 de CFR Cluj II, după ce în debutul reprizei secunde a avut chiar și un avantaj de trei goluri. Prin acest succes, elevi lui Alexandru Pop au ajuns pe plus, dar și mai important, au scăpat de ultimul loc din Seria a V-a


După etapa a VI-a, SCM Zalău ajunge pe plus în clasamentul Seriei a V-a din Liga a III-a, dar scapă și de ultima poziție. Acest lucru a fost posibil după victoria importantă pe care a obținut-o gruparea de sub Meseș în confruntarea de sâmbătă cu CFR Cluj II.

Cuvântul de ordine în tabăra zălăuanilor a fost doar victoria, însă misiunea a devenit mai dificilă, în condițiile în care echipa secundă a campioanei României a venit la Zalău cu 4 jucători din lotul primei echipe: Mailat, Horj, Butean sau Petrilă.

Clujenii au început mai bine jocul de pe Stadionul Municipal și au avut prima ocazie mare prin Adrian Pop, care în minutul 8 a zguduit transversala porții apărate de Andrei Pop – titularizat în premieră în campionat.

Zălăuanii au răspuns 10 minute mai târziu prin Sebastian Duma, care a fost lansat în atac, a trecut de doi adversari și a pătruns în careu, însă a tras pe lângă, deși se afla singur cu portarul advers!

Încă din minutul 22, Alexandru Pop a făcut prima schimbare, iar Raul Saroși a fost înlocuit cu Florin Pop. În teren, SCM Zalău a început să fie mai insistentă la poarta clujenilor, iar în minutul 30 a venit și golul. Raul Vitan a interceptat balonul, a pătruns în viteză și a înscris cu un șut la colțul lung de la aproximativ 14 m.

Replica clujenilor a întârziat să apară, iar tot SCM Zalău a dominat jocul, astfel că înainte de pauză a marcat golul de 2 – 0. Denis Laza a centrat undeva din colțul terenului, iar Cristian Călin a apărut excelent în fața porții și a marcat cu o lovitură de cap, din 5 m.

S-a intrat cu 2 – 0 la pauză, dar la reluare, zălăuanii au fost din nou în atac. Astfel, încă din minutul 46 s-a făcut 3 – 0. La un corner, mingea a ajuns la Răzvan Dulap, care a trimis bine până la Arnold Neuers, care a marcat din careul mic.

La acest scor a intervenit relaxarea în tabăra zălăuanilor, care imediat au și fost taxați. Două minute mai târziu, CFR II a redus din diferență prin Mihai Gâdea, care a pătruns ușor prin apărarea adversă și a făcut 3 – 1 cu un șut din centrul careului.

Au urmat momente bune, în care SCM era cu toți jucătorii în propria jumătate, în timp ce CFR Cluj II a atacat, dar fără ocazii mari. O șansă bună au avut clujenii în minutul 70, când același Gâdea a șutat de la 30 m, însă Andrei Pop a fost la post și a scos în corner.

Cu patru minute înainte de final, formația pregătită de Dan Dobai a făcut 3 – 2, prin Marius Sinedru care a prins un șut din prima de la mare distanță, la care Andrei Pop nu a prea a avut ce face.

În zadar a încercat CFR Cluj II să smulgă măcar un punct de la Zalău, deoarece în ultimele minute, SCM a ținut mingea departe de propriu careu. Astfel, s-a terminat 3 – 2, iar cu un punct în clasament, formația zălăuană ajunge pe locul 15 și cedează ”lanterna roșie” celor de la Industria Galda.

SCM Zalău – CFR Cluj II 3 – 2 (2 – 0)!

Au marcat: Raul Vitan (29), Cristian Călin (43) și Arnold Neuers (46), respectiv Mihai Gâdea (48) și Marius Sinedru (86)

SCM Zalău: Andrei Pop – Ervin Kinczel, Răzvan Dulap (cpt.), Andrei Șumlea, Cristian Călin (90 Alex Turcu), Denis Laza, Sebastian Culda, Raul Saroși (22 Florin Pop), Sebastian Duma (70 Daniel Supuran), Raul Vitan (75 Gabriel Coți) și Arnold Neuers. Rezerve: Claudiu Băican – Iustin Ardelean și Bogdan Boje. Antrenor: Alexandru Pop

CFR Cluj II: Hindrich Otto – Mihai Butean, Cezar Bud, Răzvan Horj (64 Gheorghe Tomșa), Rareș Ispas (46 Adrian Ilie), Sergiu Luca, Adrian Pop (70 Marius Sinedru), Ioan Derbac, Sebastian Mailat (cpt), Mihai Gâdea și Claudiu Petrila (60 Bogdan Suciu). Rezerve: Bogdan Checicheș – Paul Nistor și Denis Giurgiu. Antrenor: Dan Dobai

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL