Connect with us

KARATE TRADITIONAL

FOTO. Cu primarul Zalăului nu se mai pune nimeni. Ionel Ciunt are centura neagră la karate!?


Primarul municipiului Zalău – Ionel Ciunt, are de câteva zile centura neagră la karate, ca urmare a desfăşurării celei de-a doua ediţii a Cupei Seiko la Zalău


Organizată în 7 şi 8 septembrie de Clubul Sportiv Seiko Zalău împreună cu Primăria municipiului Zalău, Cupa Seiko a adus în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Corneliu Coposu şapte cluburi din Ardeal şi aproximativ 200 de copii concurenţi.

De foarte mare însemnătate este faptul că evenimentul l-a adus în premieră la Zalău şi pe maestrul Ilija Jorga (10 DAN), profesor universitar și fondatorul stilului karate fudokan.

Chiar dacă nu şi-a demonstrat măiestria pe tatami, primarul Ionel Ciunt a primit o distincție, dar și… centura neagră!

Astfel, în zilele trecute, conducerea CS Seiko Zalău, adică președintele Călin Marincaş  și vicepreședintele Emilian Brustan, i-a oferit edilului urbei de la poalele Meseșului centura neagră şi o diplomă semnată de maestrul Ilija Jorga, cu care primarul a avut de altfel o întâlnire la momentul evenimentului.

Chiar dacă nu a putut fi prezent la derularea competiţiei din cauza agendei administraţiei, primarul Zalăului s-a ales cu o distincţie de mare onoare şi cu centura neagră, semn de mulţumire din partea reprezentanţilor artelor marţiale faţă de sprijinul acordat, inclusiv financiar în cadrul programului Primăriei Zalău pentru sportul de masă.

“Acum, că am primit și centura neagră, mă simt onorat, dar și mai… tare, mai puternic și mai în siguranță. Adversarii politici și nu numai trebuie să aibă grijă“, ne-a spus primarul Ionel Ciunt cu zâmbetul pe buze.

Multiplu medaliat la Mondiale, Europene și Naționale, sălăjeanul Călin Marincaș spune că distincția pe care a oferit-o maestrul Ilija Jorga primarului de Zalău a mai fost acordată unor personalități mondiale!

“Maestrul Ilija Jorga s-a simțit foarte bine la Zalău, a avut doar cuvinte de laudă față de orașul nostru, față de domnul primar și față de oamenii pe care i-a întâlnit. Diplome precum cea primită de edilul Zalăului au mai fost acordate de maestru unor personalități precum Vladimir Putin – președintele Rusiei, președintelui Indonesiei sau tenismenului Novak Đoković“, a supliniat Călin Marincaș pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Președintele CS Seiko vrea ca competiția la care a fost prezent fondatorul stilului karate fudokan să devină o tradiție la poalele Meseșului și speră ca în anul 2020 evenimentul să aibă o anvergură și mai mare.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 25 septembrie.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in KARATE TRADITIONAL