Connect with us

FOTBAL

Robert Rus, hattrick la 16 ani în Liga a IV-a!


Tânărul jucător a făcut un meci mare cu AS Ileanda şi a marcat primele sale goluri în Liga a IV-a. La doar 16 ani, Robert Rus a fost esenţial pentru vicecampioana Sălajului într-un meci în care Dumbrava s-a desprins decisiv în ultimele 15 minute


Dumbrava Gîlgău şi AS Ileanda s-au întâlnit de două ori în ultima  lună, iar primul duel a avut loc în Cupa României. Atunci, echipa lui Marius Paşca s-a impus cu emoţii, la loviturile de la 11 m, dar acum a obţinut o victorie clară, la o diferenţă de şase goluri. Însă, vicecampioana Sălajului a fost pusă din nou în dificultate, în unele momente, de gruparea de pe Someş.

Chiar dacă gazdele au dominat jocul, scorul a fost strâns până în ultimul sfert de oră, după ce Dumbrava Gîlgău s-a jucat cu ocaziile.

Florin Săstraş a deschis scorul în minutul 28, după o fază lucrată, iar la 4 minute distanţă, Robert Rus a marcat primul său gol în Liga a IV-a de seniori, primind o minge în faţa porţii de la Săstraş.

După pauză, AS Ileanda a redus din diferenţă prin Cosmin Bene, dar tânărul Robert Rus a refăcut diferenţa de două goluri pentru Dumbrava, scorul devenind 3 – 1 în minutul 59. Oaspeţii au răspuns din nou prin George Vas, iar AS Ileanda s-a apropiat la un singur gol.

Din minutul 61 şi până în minutul 75, scorul a fost strâns, iar gruparea antrenată de Adrian Pop a sperat la mai mult, mai ales că a avut câteva faze fixe periculoase la poarta lui Mihai Lung. În ultimele 15 minute, speranţele oaspeţilor s-au năruit, după ce Dumbrava s-a năpustit spre poarţii lui Ciprian Petran.

Astfel, vicecampioana  Sălajului a marcat nu mai puţin de 5 goluri şi scorul final a fost 8 – 2.

De remarcat că în acest joc, cel mai bun jucător a fost juniorul Robert Rus, care la doar 16 ani a reuşit un hattrick în Liga a IV-a. Pe final a mai  reuşit o “dublă” şi tânărul Alex Nerţan, jucător din Zalău, care a venit în vară de la Ardealul Cluj.

“Părerea mea e că am fost mult peste nivelul lor şi am câştigat meritat. A fost un meci bun, în care am pasat foarte mult şi am reuşit să ne creem multe ocazii de gol. De asemenea, mă bucur că am reuşit să marchez primele goluri în Liga a IV-a şi să ajut la câştigarea celor 3 puncte. Avem şanse la titlu deoarece avem o echipă unită. Campionatul este doar la început”.

 

Robert Rus – jucător Dumbrava Gîlgău

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 25 septembrie.

 


Dumbrava Gîlgău – AS Ileanda 8 – 2 (2 – 0)

Au marcat: Florin Săstraş (‘28), Robert Rus (‘32, ‘59 şi ‘79), Sebastian Turbucean (‘75), Alex Nerţan (‘86 şi ‘89) şi Flaviu Bărnuţiu (90+1), respectiv Cosmin Bene (‘52) şi George Vas (‘61)

Dumbrava: Raul Bumbaş (‘61 Mihai Lung) – Ionuţ Noje, Cristian Man, Ionuţ Gîrbouan (cpt.), Vlad Negrean (‘76 Cristian Pop) – Sebastian Turbucean, Flaviu Bărnuţiu, Marius Haiduc (‘61 Sergiu Horvat), Raul Brînduşe (‘56 Cristian Unguruşan) – Florin Săstraş (‘61 Alex Nerţan) şi Robert Rus. Rezervă: Marius Rus. Manager: Marius Paşca. Antrenor secund: Mircea Breban. Delegat: Aurel Pintican

AS Ileanda: Ciprian Petran – Robert Ciurar, Horaţiu Vale, Raul Hossu, Vlad Andrecan, Cosmin Bene, Raul Hossu, Dan Rus (‘76 Andrei Ciurean), Alexandru Brînduşan (‘46 Adrian Pop) şi George Vas. Rezervă: Ciprian Naghi. Antrenor: Adrian Pop

Au arbitrat: la centru – Tunyogi Ferencz (Zalău), asistenţi –  Sergiu Negrean şi Gombos Krisztian (ambii din Zalău)

Observator AJF: Cristian Oros (Zalău)

Jucătorul meciului: ROBERT RUS


Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL