Connect with us

BOX

SPECIAL. CSM Zalău a strălucit la Naţionalele de box feminin. FOTO


Nu mai puţin de 10 medalii (una de aur, trei de argint şi şase de bronz) a cucerit delegaţia sălăjeană condusă de maestrul Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea la Campionatul Naţional de la Eforie Nord


Briza mării le-a priit de minune pugilistelor de la CSM Zalău. Astfel, la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de box feminin, desfăşurat săptămâna trecută la Eforie Nord, delegaţia sălăjeană s-a întors acasă cu 10 medalii! Cea mai strălucitoare a fost cucerită de şimleuanca Diana Tănăsescu.

Mezina delegaţiei a cucerit AURUL! 

Cu trei victorii clare în ring, mezina delegaţiei noastre a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, devenind astfel campioană naţională, în premieră! După două victorii înainte de limită, pugilista în vârstă de 13 ani a avut unele probleme în finală, dar a revenit spectaculos şi a “smuls” râvnita medalie de aur!

“Diana e o fetiţă liniştită şi sensibilă, dar în ring este ca o leoaică. Nimeni nu o mai poate opri!”, precizează antrenorul Adrian Popuţea!

“Pentru mine, această medalie înseamnă foarte mult. M-am pregătit intens, am tras de mine la antrenamente şi m-am pregătit mult şi acasă. În finală, am luptat cu o sportivă foarte bună de la Rapid Bucureşti. Le multumesc mult maeştrilor mei, care m-au susţinut foarte mult şi m-au învăţat multe lucruri”, a spus Diana Tănăsescu pentru Sportul Sălăjean.

Medaliile de argint au ajuns la Şimleu Silvaniei, Sălăţig şi Sânmihaiu Almaşului! 

Mara Haran, Elida Oşan şi Renata Lucza sunt “fetele de argint” de la CSM Zalău, care au ajuns în finală, cucerind medaliile de argint.

Originară din Sânmihaiu Almaşului, Mara Haran a devenit vicecampioană naţională de tineret, chiar la prima ei competiţie oficială. În drumul spre “aur”, pugilista în vârstă de 17 ani a fost învinsă de o sportivă redutabilă, care în acest an cucerise medalie la Campionatele Europene.

Tot la tineret, Elida Oşan a trecut peste problemele medicale pe care le avea şi a urcat în ring cu ardoare. “Elida s-a accidentat la nas şi doctorii i-au prescris o pauză, dar ea a ţinut morţiş să participe. Suntem foarte mulţumiţi de dorinţa ei de victorie”, a subliniat Adi Popuţea.

Interesant de spus că sportiva originară din comuna Sălăţig a venit de la ţară să facă sport de performanţă şi rezultatele nu au întârziat. Elevă la Liceul Sportiv “Avram Iancu” din Zalău, ea practică tenisul de 4 ani şi boxul de doi. Dacă anul trecut a fost vicecampioană naţională, anul acesta a venit această medalie de argint, dar şi un bronz la Cupa României.

“Îmi place tenisul şi boxul, dar am o înclinaţie spre box. Având în vedere accidentarea pe care am suferit-o, sunt foarte mulțumită de prestaţia mea de la Naţionale. Mi-am depășit obiectivul și sunt încrezătoare pentru următoarele competiții”, ne-a declarat sportiva care în 25 octombrie va împlini 17 ani.

În fine, şimleuanca Renata Lucza a fost creditată la primul loc la categoria sa, dar până la urmă şimleuanca a rămas cu “argintul” la cadete.

Antrenorii cred mult în potenţialul ei şi speră la titlul naţional pentru anul viitor.

 

Campioana de anul trecut, obligată să abandoneze în ring

Dintre cele şase pugiliste care au obţinut “bronzul”, cea mai titrată a fost Margareta Hidigan. Campioană naţională anul trecut, şimleuanca a început competiţia de pe litoral cu o victorie, dar ea a acuzat unele dureri şi a trebuit să abandoneze în semifinale.

Deşi practică boxul de doar trei luni, şimleuanca Daria Zaha s-a clasat pe podium. Tot la început de drum se află şi Lakatos Annamaria, care s-a apucat de box acum patru luni. Şimleuanca a cucerit doar bronzul, dar antrenorii spun că ea este o sportivă puternică şi are potenţial.

La junioare, singura medaliată de la CSM Zalău a fost Rafaela Dovlete. Tânăra din Şimleu Silvaniei vrea să urmeze o carieră sportivă de succes, iar pentru aceasta urmează Liceul Sportiv “Avram Iancu” din Zalău.

Singura zălăuancă din delegaţia sălăjeană la Naţionale a fost Andreea Varga. Ea a făcut cel mai bun meci din ultimii cinci ani, dar sorţii au făcut ca adversara ei să fie una mai puternică, care până la final a devenit vicecampioană.

Dintre cele 12 sportive de la CSM Zalău prezente la competiţia de pe malul Mării Negre, nu mai puţin de şase sunt din Şimleu Silvaniei şi câte una din Zalău, Agrij, Ceheiu, Sălăţig, Derşida şi Sânmihaiu Almaşului.

Pentru pugiliştii sălăjeni, urmează gala de la Şimleu Silvaniei din 4 octombrie. Mai apoi, pe data de 7 octombrie, doi sportivi de la CSM Zalău vor participa la Naţionalele de juniori de la Brăila.

“Suntem mulţumiţi de aceste rezultate. Cu 10 medalii cucerite, obiectivul nostru a fost depăşit. Putea fi chiar şi mai bine, deoarece mai puteam obţine două-trei medalii de aur, prin Renata Lucza, Margareta Hidigan şi Mara Haran”.

Adrian Popuţea – antrenor secţia de box de la CSM Zalău

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 25 septembrie.


Rezultatele realizate de pugilistele sălăjene la Naţionale

CADETE:

Cat. 44.5 kg: Maria Teglaş (Agrij) – medalia de bronz

Cat. 50 kg: Margareta Hidigan (Şimleu Silvaniei) – medalia de bronz

Cat. 54 kg: Roxana Lingurar (Ceheiu) – medalia de bronz

Cat. 56 kg: Daria Zaha (Şimleu Silvaniei) – medalia de bronz

Cat. 56 kg: Renata Lucza (Şimleu Silvaniei) – medalia de argint

Cat. 62 kg: Diana Tănăsescu (Şimleu Silvaniei) – medalia de AUR – CAMPIOANA NATIONALA

Cat. 68 kg: Lakatos Annamaria (Şimleu Silvaniei) – medalia de bronz

JUNIOARE

Cat. 60 kg: Rafaela Dovlete (Şimleu Silvaniei) – medalia de bronz

TINERET

Cat. 48 kg: Andreea Varga (Zalău) – locul V

Cat. 60 kg: Florina Gorgan (Derşida) – locul VIII

Cat. 75 kg: Elida Oşan (Sălăţig) – medalia de argint

Cat. +81 kg: Mara Haran (Sânmihaiu Almaşului) – medalia de argint

Antrenori: Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea


 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in BOX