Connect with us

FOTBAL

Rapid Jibou şi-a învins rivala zonală. Declaraţii la final de meci

Doar golaverajul o desparte pe gruparea de pe Someş de fotoliul de lider, iar misterul campioanei Sălajului se prelungeşte

 

De fiecare data, meciurile dintre cele doua formatii au fost adevarate derbyuri, care de multe ori s-au lăsat cu scandal. De data aceasta derby-ul dintre Rapid Jibou şi Dumbrava Gâlgău a fost programat în Sâmbăta Paştelor, astfel că ambele echipe şi-au văzut de joc şi fair-play-ul a dominat pe stadionul Rapid. Dacă în trecut, jibouanii sufereau de complexul “Dumbrava” pe teren propriu, de data aceasta elevii lui Marius Muntean au spart acest complex. Cu şanse mai mari ca niciodată de a deveni campioni, Alex Turcu şi colegii săi au jucat un fotbal de calitate, în care pasele la firul ierbi, combinaţiile tehnico-tactice au încântat publicul numeros, prezent şi din partea echipei din Gâlgău Almaşului. Dacă, Rapid a preferat să construiască, oaspeţii s-au bazat doar pe cartea contraatacului, dar fără prea mari şanse de reuşite.

Până la urmă, posesia şi ocaziile mai mari ale rapidiştilor s-au transformat în gol, reuşit de Doru Rus, după o centrare perfectă primită din corner. Dumbrava a venit cu replica şi în câteva situaţii l-a pus la încercare pe Adrian Noţigan, însă defensiva Jiboului a scăpat cu faţa curată. 

Debutul reprizei secunde a găsit echipa oaspete mai proaspătă, însă Flavius Ilieş a fost imprecis la finalizare şi a ratat o ocazie rarisimă de egalare: din faţa porţii a trimis pe lângă poartă. Banca tehnică a “dumbrăvenilor” a luat foc când Flavius Ilieş a căzut în careu, a cerut penalty, dar Cătălin Roşu a fost pe fază şi i-a acordat cartonaş galben jucătorului pentru simulare, fapt pentru care va absenta la meciul cu Şimleul. Respectiva fază i-a pus capac lui Aurel Pintican, care a intrat în teren pentru a protesta la decizia centralului şi automat a fost trimis în tribună. 

Jocul s-a liniştit, asta după ce fosta vicecampioană a cedat fizic şi Rapid Jibou a dat lovitura pe final, când pe un contraatac, Marius Haiduc a şutat sănătos de la peste 20 metri. Gazdele au rămas în 10 după eliminarea lui Vlad Paşcalău, dar şi aşa nu s-a mai consemnat nimic notabil şi Rapid Jibou a rămas în preajma liderului.

“Până la urmă a fost un meci frumos, un arbitraj bun şi cred că am câştigat meritat. Ne batem la titlu cu Nuşfalăul şi consider că avem prima şansă, chiar dacă am pierdut în urmă cu câteva etape la ei acasă. Faptul că facem pregătire se observă şi în joc şi sper ca la final noi să fim campioni”, ne-a declarat antrenorul secund de la Rapid Jibou, Adrian Fărcaş. 

“Un rezultat de egalitate era mai echitabil. Noi am ratat 2 – 3 ocazii mari, iar ei au marcat la ocaziile avute. Consider că am avut un 11 metri neacordat la Flavius Ilieş, dar nu facem o tragedie după această înfrângere. Până la urmă, arbitrajul a fost bun, chiar dacă s-au făcut unele greşeli. Noi nu avem motivare şi nu ne batem la titlu ca alte echipe. Noi jucăm doar pentru spectatorii care vin să ne vadă meci de meci. Dacă i-aş putea motiva pe jucători cu siguranţă ne-am bate la titlu”, spune managerul Aurel Pintican.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL