Connect with us

Ştiri din Sălaj

Lucrări de extindere a reţelei de apă în Hereclean şi Panic


Cu bani din bugetul local, două străzi din comuna Hereclean vor fi racordate din acest an la reţeaua de apă


La fel ca şi alte comune din Sălaj, comuna Hereclean este inclusă în Master Planul Companiei de Apă pentru reţeaua de apă de la Gilău, dar şi pentru reţeaua de canalizare. Fiind vorba de proiecte foarte mari şi durata de implementare este de câţiva ani.

Până atunci, însă, autorităţile locale se zbat ca cetăţenii să beneficieze de utilităţi şi de cele mai bune condiţii de trai, deoarece în zonă se respiră parcă aer de oraş. E şi de înţeles, deoarece apropierea de municipiul Zalău face ca tot mai mulţi oameni să se stabilească în zonă, la fel ca şi unele societăţi comerciale şi nu numai, care în comună găsesc un climat propice pentru a-şi desfăşura activitatea.

În ultima perioadă, pe lângă proiectele de infrastructură rutieră sau modernizare a instituţiilor publice, Primăria şi Consiliul Local s-au gândit şi la extinderea reţelei de apă.

“În comună se construieşte din plin şi noi vrem să oferim utilităţile necesare tuturor. În ultima perioadă, se lucrează sau s-a lucrat deja la şase străzi din localităţile Hereclean, Panic şi Guruslău în ce priveşte racordarea la reţeaua de apă. Astfel, la două străzi lucrările s-au finalizat deja, la alte două străzi lucrările încep în aceste zile, iar ultimele două vor fi făcute în perioada următoare. Totul bani din bugetul local”, ne-a declarat Dobrai Francisc, primarul comunei Hereclean.

Ca urmare, în această săptămână vor începe lucrările pentru realizarea extinderii a reţelei de apă la o uliţă din centrul comunal (aproximativ 300 metri) şi una în localitatea Panic (aproximativ 220 metri).

Pentru ambele investiţii, Primăria Hereclean a alocat peste 60.000 de lei. La Hereclean, lucrările vor avea loc în zona spitalului de cardiologie, clădire care se construieşte prin investiţia medicului Adrian Antonun fiu al satului. Valoarea totală a contractului este de 35.700 lei şi durata de execuţie este de 3 luni. A fost desemnată şi firma care va executa lucrările, e vorba de o societate comercială din comuna Carastelec.

La Panic, la reţeaua de apă va fi racordată strada Banyai Sikator. Valoarea totală a contractului este de aproape 27.000 lei, iar durata de execuţie este de 3 luni. Altfel spus, dacă totul va merge bine, lucrările ar putea fi finalizate în acest an. De precizat faptul că, şi în acest caz, constructorul este firma din Carasteleec.

În acest final de an, un mic şantier ar putea începe şi la Guruslău, acolo unde se pregătesc lucrările pentru realizarea unei grădiniţe cu patru săli de grupă. Despre acest subiect, însă, vom reveni în ediţiile viitoare ale ziarului.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care apare miercuri, 18 septembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj