Connect with us

Ştiri din Sălaj

Producătorii de pe Valea Someşului, aşteptaţi la “Ziua Recoltei” de la Letca


Evenimentul se doreşte a fi o tradiţie, în care să se îmbine obiceiurile din zonă, turismul, cultura, folclorul şi comercializarea produselor tradiţionale


Pentru al doilea an consecutiv, Primăria comunei Letca, în colaborare cu Centrul de Informare şi Promovare Turistică Letca, organizează “Ziua Recoltei”, acolo unde sunt aşteptaţi toţi producătorii tradiționali din comună, dar şi din comunele învecinate.

Dacă evenimentul de anul trecut a avut loc la finalul lunii octombrie, organizatorii au programat “Ziua Recoltei” mai timpuriu, mai exact duminică, 22 septembrie, începând cu ora 13.00, în curtea Centrului Turistic Letca.

La prima ediţie, produsele expuse au provenit doar de la producătorii din comună şi de la vecinii din Lozna, adică legume și fructe de sezon, preparate tradiționale din carne, conserve și dulcețuri, produse apicole, must și vinuri românești, ceaiuri, dulciuri, lavandă, flori, suveniruri și obiecte de artizanat.

De data aceasta, însă, se aşteaptă producători de pe toată Valea Someşului, din comunele Letca, Lozna, Surduc, Cristolţ, Băbeni, Ileanda sau Gârbou.

“Vrem să promovăm produsele ECO, dar şi obiectele meşteşugăreşti deoarece în zonă chiar avem tradiţie. Totodată, vrem să promovăm acest superb fond turistic natural dezvoltat, dar şi cel antropic, având în vedere că aproape în fiecare sat există biserici de lemn, considerate monumente istorice”, ne-a declarat Valentina Trif, referent în cadrul Centrului de Informare şi Promovare Turistică Letca.

Totodată, a fost realizat un proiect de colaborare cu şcolile din zonă. Ca urmare, cu această ocazie, va avea loc şi un program artistic, la care vor urca pe scenă grupuri de elevi. Copiii de la Şcoala Primară “Vasile Avram” din Lemniu vor prezenta sceneta “Cununa Secerişului”, organizată de preotul Vasile Mureşan de la Parohia Ortodoxă Lemniu. Mai apoi, elevii de la Şcoala Aluniş (comuna Benesat), vor urca pe scenă cu sceneta “Muiereasca”.

Nu vom încheia fără a preciza faptul că Centrul de Informare şi Promovare Turistică Letca, dar şi elevii din comună vor fi implicaţi la finalul săptămânii şi într-un alt eveniment important: Ziua Mondială a Turismului “Haidaţ’ pă la noi! Deschideţi lada cu zestre sălăjeană”, ce va avea loc sâmbătă la Zalău.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care apare miercuri, 18 septembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj