Connect with us

FOTBAL

FOTO şi VIDEO. Ciprian Pavel, eroul Jiboului la Crişeni


Golgheterul Ligii a IV-a din sezonul trecut a marcat singurul gol al partidei de la Crişeni. La capătul unui joc în care jibouanii au ratat din toate poziţiile, Ardealul a fost aproape de un rezultat mare datorită portarului Bogdan Baidoc, care a avut câteva intervenţii salvatoare, fiind precum un zid în poarta gazdelor


Pentru Rapid Jibou există un singur gând în acest sezon, locul 1 şi promovarea în Liga a III-a. Însă, până acolo este un drum lung şi jibouanii vor să ia totul pas cu pas. În prima etapă, echipa pregătită de Emil Ionaş şi Nicolae Daroţi a avut parte de un debut de vis, reuşind să câştige derby-ul cu Sportul Şimleu.

A venit şi deplasarea de la Crişeni, în faţa unei echipe care în prima etapă s-a ţinut tare pe Gîlgău Arena. Totuşi, jibouanii erau marii favoriţi.

În teren, însă, jocul a fost unul destul de echilibrat în primul sfert de oră, cu o singură ocazie periculoasă, dar „capul” lui Cristi Ţurcaş a trecut puţin alături. Mai apoi, Gabriel Buda a fost aproape să deschidă scorul din foarfecă, însă Bogdan Baidoc a fost la post şi a reţinut mingea în doi timpi.

Minutul 39 a fost unul foarte intens: Bogdan Ciaca a lovit bara transversală din lovitură liberă, imediat Ardealul a plecat pe contraatac, dar şutul lui Adrian Baidoc a fost scos de la vinclu de Adrian Noţigan.

Un minut mai târziu, Ciprian Pavel a lovit şi el bara transversală şi prima repriză s-a încheiat cu un scor alb, spre satisfacţia gazdelor care au început să prindă „aripi”.

La începutul reprizei secundă a fost un adevărat asediu la poarta amfitrionilor, dar Bogdan Baidoc a fost îngerul păzitor, tânărul goal-keeper  fiind de netrecut. Încet-încet, şi echipa pregătită de Călin Morar a început să-şi arate colţii şi acelaşi Adrian Baidoc a fost aproape de gol, dar şutul său din lovitură liberă a fost reţinut de Noţigan.

Cu un sfert de oră înainte de final, Ciprian Pavel nu a mai ratat ţinta, marcând din întoarcere cu piciorul stâng de la marginea careului de 16 m. Nervii gazdelor au cedat, iar Bogdan Paşka a fost eliminat după ce a văzut două galbene la aceeaşi fază, mai întâi pentru un fault, şi mai apoi pentru proteste. Şi Ovidiu Burcă a fost eliminat la aceeaşi fază, astfel că Ardealul a terminat jocul în opt jucători de câmp!

În aceste condiţii, finalul a fost unul liniştit pentru Rapid, care a „transpirat” mai mult decât s-ar fi aşteptat pentru cele trei puncte. Urmează însă derby-ul cu Dumbrava Gîlgău, acolo unde jocul va fi cu totul altul.


ACS Ardealul Crişeni – Rapid Jibou 0 – 1 (0 – 0)

A marcat: Ciprian Pavel (‘75)

ACS Ardealul: Bogdan Baidoc – Ovidiu Bojan, Flaviu Gâlgău, Flaviu Maioş, Vlad But, Eduard Kurti, Paul Hanga, Raul Irimeş, Bogdan Paşka, Kaszta Adrian şi Adrian Baidoc (cpt.). Rezerve: Futo Tiberiu – Kulcsar Nicolae, Tudor Brîndea şi Andrei Moldovan. Antrenor: Călin Morar. Delegat: Mihai Gâlgău

Rapid: Adrian Noţigan – Vlad Lazăr (‘67 Sergiu Bercean), Mihai Gaidoş, Cristian Ţurcaş (cpt.), Vlad Paşcalău, Bogdan Ciaca, Gabriel Ţiriac, Răzvan Meleg (‘70 Andrei Teglaş), Gabriel Buda, Ciprian Pavel şi Flaviu Porumb (‘46 Mihai Bode). Rezerve: Ionuţ Chechedi – Major Robert şi Rareş Pintea. Antrenor: Emil Ionaş. Delegat: Flore Pop

Au arbitrat: la centru – Cătălin Morar (Zalău), asistenţi – Antonio Hădade (Zalău) şi Sergiu Negrean (Zalău)

Cartonaşe roşii: B. Paşka (‘80) şi O. Burcă (‘80)

Observator AJF: Ioan Onicaş (Zalău)

Jucătorul meciului: BOGDAN BAIDOC


Bogdan Baidoc, portar Ardealul Crişeni – „Meciul cu Rapid ne-a făcut să ne mobilizăm foarte bine”

“Meciul cu Rapid ne-a făcut să ne mobilizăm foarte bine, având în vedere că Jiboul este o echipă care vrea să câştige campionatul, iar noi nu aveam nimic de pierdut. Prima repriză ambele echipe au avut ghinion şi au fost greşeli şi ratări foarte mari. A fost un meci în care am jucat bine şi speram la un rezultat pozitiv, dar din păcate pe final au fost acele cartonaşe roşii”.

Ciprian Pavel, jucător Rapid Jibou – “Uneori când îţi doreşti prea mult, nu îţi iese nimic”

“Nu contează cine dă gol, important este să câştige echipa! Toţi am ratat mult. Ne-am făcut jocul foarte bine, dar am avut puţin ghinion. Am dominat meciul din primul minut până în ultimul minut şi cred că am meritat victoria. Poate încă ducem lipsă de omogenitate, dar uneori când îţi doreşti prea mult, nu îţi iese nimic. La fiecare meci ne gândim să câştigăm indiferent de scor, cele trei puncte contează. Ne pregătim acum pentru următorul meci, pe care ne dorim să-l câştigăm”.


 

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. ion

    13 September 2019 at 8:10

    grande giocatore, lo stiamo aspettando a scm zalau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL