Connect with us

Ştiri din Sălaj

Festivalul Cepei de la Pericei a ajuns la ediţia a XII-a


Timp de două zile a avut loc renumitul festival din comuna ce i-a dat pe renumiţii Iuliu Maniu şi Dacian Cioloş


În perioada 7 – 8 septembrie, la Pericei a fost sărbătoare mare având în vedere că în comună a avut loc ediţia a XII-a a Festivalului Cepei.

Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Pericei, UDRM, Şcoala Gimnazială Nr. 1, Asociaţia Culturală Maghiară din Canada, Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj şi Centrul de Informare şi Marketing Turistic Pericei.

Oragnizatorii au propus un program stufos care a debutat sâmbătă la ora 12.00 cu o conferinţă de presă care a avut subiectul principal viziunea agroturismului în judeţul Sălaj, după care a avut loc o prezentare şi un concurs de gastronomie locală.

Evenimentele de sâmbătă au continuat cu felicitarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi s-a încheiat cu un programe culturale artistice şi de divertisment.

Cei prezenţi au avut ocazia să-i urmărească pe Ansamblul folcloric „SOMKEREK” Pericei, Felicia Tout, Oana Pocola (interprete de muzică FOLK), Tomy, Egry Jozsef sau Mohonyik Sandor&Band.

Festivalul a continuat duminică, 8 septembrie cu slujbe religioase la Biserica Baptistă Maghiară din Pericei şi Biseria Reformată şi Biserica Ortodoxă din centrul comunal.

Ediţia a XII-a s-a încheiat cu o comemorare şi depuneri de coroane la monumentele eroilor din localitatea Pericei.

Mai multe pe acest subiect în suplimentul Ştirile din Sălaj – ce apare în cadrul ediţiei tipărite a ziarului Sportul Sălăjean – de miercuri, 11 septembrie.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj