Connect with us

FOTBAL

AS Chieşd merge ceas


Întărită cu cinci campioni de la Unirea Mirşid, dar şi cu experimentaţii Robert Niculăuţ şi Ovidiu Cătană, gruparea condusă Gheorghe Temian a început sezonul ca din puşcă, având maxim de puncte şi o clasare meritorie: locul 2 în faţa redutabilelor Rapid Jibou şi Sportul Şimleu!


Încă din returul campionatului trecut, AS Chieşd şi-a revenit şi a avut o serie de victorii, prin care s-a clasat undeva la mijlocul clasamentului.

În această vară, însă, conducerea echipei a făcut o campanie puternică de achiziţii. Astfel, au fost transferaţi nu mai puţin de cinci jucători de la campioana Unirea Mirşid, e vorba de Ciprian Bărnuţiu, Vlad Tohat, Sebastian Moroti, Alexandru Puşcaş şi Paul Pintea.

În plus, Ovidiu Cătană a revenit după o aventură la Rapid Jibou, iar în lot a fost cooptat şi Robert Niculăuţ, fostul căpitan de la Olimpic Bocşa.

Beneficiind şi de “tripleta” Mihai Gui – Petrică Lăcătuş – Ioan Moşincat, care a jucat în Liga a III-a la FC Zalău, AS Chieşd beneficiază de un lot competitiv.

Acest lucru s-a văzut şi în teren, unde Mihai Gui şi compania au reuşit două victorii în doar patru zile.

Mai întâi, miercurea trecută, Chieşdul a făcut scor la Bocşa, în restanţa din prima etapă, acolo unde a înscris de cinci ori!

Duminică, în faţa Stelei din Cosniciu, a venit un nou succes, care a instalat echipa condusă de Gheorghe Temian pe locul 2, cu maxim de puncte!

Partida cu Steaua nu a fost însă uşoară, deoarece – în prima repriză – AS Chieşd nu s-a prea regăsit în iarbă.

Cu atâţia jucători experimentaţi în primul unsprezece, gazdele s-au blocat şi nimeni nu a mai găsit cheia spre poarta lui Doru Opriş.

Şi, în momentul în care au existat în situaţii ideale, au venit ratări monumentale.

“Campion” a fost tânărul Daniel Rostaş, cel care a avut trei ocazii de singur cu portarul, la fel şi Ioan Moşincat.

De cealaltă parte, Steaua a avut o ocazie mare: Adrian Dregan a lovit mingea cu capul, dar portarul Raul Chiş a respins în bară!

În aceste condiţii, s-a intrat în criză de timp şi amfitrionii au început să se precipite. Salvarea a venit de la fundaşul Mihai Gui, cel care a urcat în atac şi a spart gheaţa.

Se întâmpla asta cu un minut înainte de pauză, când Marius Argyelan a deviat o minge venită din corner şi “căpitanul” Chieşdului a avut de îndeplinit doar o simplă formalitate, cu latul de la câţiva metri de poartă.

După revenirea de la vestiare, jocul a fost mai încâlcit, cu ocazii puţine de gol.

Marius Argyelan a şutat de puţin pe lângă poartă.

În minutul 75, a avut loc un moment inedit. De pe margine s-a solicitat o schimbare, dar Argyelan nu a vrut să părăsească terenul!?

Până la urmă, vârful de lance al Chieşdului a fost cel care a stabilit scorul final, printr-un gol înscris în minutul 90+5, la o fază la care goal-keeper-ul oaspeţilor a respins în faţă şutul nou-intratului Alin Gomboş!

Mai multe pe acest subiect în ediţia tipărită a ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 11 septembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL