Connect with us

HANDBAL

Zece tinere handbaliste din Sălaj bat la poarta lotului naţional


Cinci sportive de la HC Valeria Motogna şi cinci de la CSS Zalău au primit o convocare pentru o acţiune de monitorizare pentru lotul naţional în cadrul Programului Talent Feminin 2006 – 2007


Sălajul este judeţ european în handbal, cel puţin asta vedem de fiecare dată când participăm la meciurile echipei HC Zalău, un banner uriaş fiind amplasat în spatele unei porţi.

Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a reprezentat cu succes judeţul nostru în competiţiile europene de-a lungul anilor şi Zalăul a devenit un ţel pentru tinerele fete care doresc să practice acest sport şi care într-o bună zi speră să îmbrace tricoul echipei HC Zalău.

Potenţial există în judeţ şi asta o denotă faptul că sportive din judeţ cochetează cu loturile naţionale de copii şi juniori. Ultimele exemple ar fi Mara Pop, Karina Ghinea sau Ştefania Mocuţ (CSS Zalău), toate trei cochetând cu lotul naţional de cadete. De altfel, ultimele două fac parte din Centrul de Excelenţă de la Braşov, respectiv Centrul de Excelenţă de la Baia Mare.

Bucurător e faptul că există calitate şi în rândul handbalistelor mai mici, iar Clubul Sportiv Şcolar propune cinci fete pentru o acţiune a lotului naţional. Este vorba despre Brigitta Pop (n. 2006), Alexandra Pece (n. 2006), Daria Mante (n. 2006), Alexandra Buzure (n. 2007) şi Daria Puşcaş (n. 2007), care la finalul lunii august au încercat să îşi găsească un loc sub “tricolor” pentru trialul de la Baia Mare.

Îmbucurător e faptul că şi HC Valeria Motogna – club înfiinţat de fostul port drapel al României la Olimpiada de la Beijing – începe să îţi arate roadele. Şcoala de Handbal, la care Motogna munceşte cot la cot cu Ana Maria Şomoi – fosta colegă de la Silcotub Zalău, are deja câteva tinere de perspectivă.

Pentru acţiunea de la Baia Mare, au propuse cinci nume, e vorba despre Mara Remeş, Sonia Mastan, Andrada Cheţa, Giula Sabou şi Daria Şandru, toate născute în anul 2006, la Zalău.

Gabriela Muntean: „După două zile de pregătire la Baia Mare, sperăm ca fetele noastre au intrat în vizorul celor abilitaţi care se ocupă de acest proiect. O parte dintre jucătoare vor   evolua şi în Campionatul Naţional de junioare IIII unde sperăm să facă o figură frumoasă”.

Valeria Motogna: „Fetele sunt foarte emoţionate, la fel suntem şi noi. Acum câţiva ani, eu şi Ana Maria primeam convocări la lor. Acum situaţia s-a schimbat şi fetele pe care le antrenăm sunt convocate la acţiuni pentru lotul naţional. Ne bucură nespus de mult şi ne oferă o satisfacţie că – la doar câteva luni de când am înfiinţat clubul, roadele încep să se vadă. Asta ne ambiţionează să ne luptăm şi mai mult cu toate obstacolele pe care le întâlnim”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL