Connect with us

FOTBAL

Rapid Jibou a câștigat derby-ul cu Sportul Şimleu


În fața unei asistențe record, elevii lui Emil Ionaș au trecutfără prea mari emoții de Sportul Șimleu, formație care în acest sezon nu concepe să rateze titlul judeţean și promovarea în Liga a III-a


Încă din sezonul trecut, Rapid Jibou şi Sportul Şimleu şi-au anunţat intenţiile de a câştiga titlul judeţean şi promovarea în Liga a III-a. În vară, cele două grupări au realizat mai multe transferuri importante.

Jiboul chiar a dat lovitura în campania de achiziţii, după ce s-a întărit cu opt jucători (Ionuţ Blaga, Radu Blaga, Sergiu Bercean, Mihai Gaidoş, Bogdan Ciaca, Mihai Bode, Maios Istvan şi Ciprian Pavel) şi cu directorul sportiv Flore Pop de la campioana Unirea Mirşid. Iubitorii “sportului rege” de pe Valea Someşului au aşteptat cu sufletul la gură debutul formaţiei pregătite din acest sezon de Emil Ionaş.

Astfel, la ora startului, peste 700 de spectatori au asaltat tribunele Stadionului  RAPID. “Aşa ceva nu am mai văzut niciodată la Jibou”, se mirau oamenii! Cei prezenţi la teren chiar au putut vedea un spectacol pe cinste, la finalul căreia Rapid avea să devină câştigătoare.

Jucătorii celor două echipe au intrat pe teren însoţiţi de copii de la Centrul de copii şi juniori, pe ritmurile noului imn al Rapidului de Jibou! După câteva minute de tatonare, Şimleul a trimis primul şut spre poartă. Golul a venit însă la cealaltă poartă, când Gabriel Ţiriac a executat bine un corner şi Gabriel Buda a înscris cu capul din gura porţii.

Amfitrionii au avut încă două lovituri cu capul, prin Cristian Ţurcaş şi Flaviu Porumb, dar fără efect pe tabela de marcaj. În minutul 37, defensiva gazdelor a ieşit greşit la osfaid şi Andrei Chiş a rămas singur cu portarul Adrian Noţigan, restabilind egalitatea. Până la pauză, nu am mai putut remarca ocazii de gol.

Imediat după revenirea de la vestiare, Jiboul a revenit în avantaj, prin acelaşi Gabriel Buda: Vlad Paşcalău a executat puternic o lovitură liberă de la peste 30m, portarul Paul Cosma a respins în lateral, de unde mijlocaşul Jiboului a realizat “dubla”!

Andrei Chiş putea egala din nou, la o fază în care atacantul Şimleului a rămas faţă în faţă cu Adi Noţigan, dar experimentatul goal-keeper a închis poarta.

Cu 5 minute înainte de final, nou-intratul Răzvan Meleg a făcut o superbă cursă spre gol, dar Marius Leitan l-a oprit undeva la 30m de poartă şi “centralul” Marius Omuţ a arătat cartonaşul roşu.

Vlad Paşcalău – omul cu loviturile libere din lotul Jiboului – şi-a făcut din nou datoria, a executat lovitura liberă şi l-a servit perfect pe Cristian Ţurcaş, care a închis tabela printr-un şut din apropiere.


Rapid Jibou – Sportul Şimleu 3 – 1 (1 – 1)

Au marcat: Gabriel Buda (‘13 şi 47) şi Cristian Ţurcaş (‘87), respectiv Andrei Chiş (‘37)

Rapid: Adrian Noţigan – Sergiu Bercean (‘77 Răzvan Meleg), Mihai Gaidoş, Cristian Ţurcaş (cpt.), Vlad Paşcalău – Gabriel Buda, Bogdan Ciaca (‘87 Radu Blaga), Gabriel Ţiriac, Mihai Brînduşe (‘54 Mihai Bode) – Flaviu Porumb (‘72 Vlad Lazăr) şi Ciprian Pavel (‘83 Andrei Teglaş). Rezerve: Ionuţ Chechedi – Rareş Pintea. Delegat: Flore Pop. Antrenor: Emil Ionaş. Antrenor secund: Nicolae Daroţi

Sportul: Paul Cosma – Olimpiu Ardelean, Răzvan Pop, Marius Leitan, Silviu Crişan (cpt.) – Alex Cătuna (‘61 Lazăr Zoltan), Vlad Pop, Daniel Gut (‘72 Mălin Sabou), George Pop – Andrei Chiş şi Dănuţ Contraş. Rezerve: Florin Moisi – Doru Sabău, Bogdan Oltean, Marius Şireag şi Paul Ardelean. Delegat: Ioan Gurzău. Antrenor: George Zima. Antrenor secund: Vasile Paşca

Cartonaş roşu: M. Leitan (‘85)

Au arbitrat: la centru: Marius Omuţ (Oradea), asistenţi: Radu Pascu (Oradea) şi Kopriva Tamas (Carei)

Observator AJF: Florin Morar (Zalău)

Jucătorul meciului: GABRIEL BUDA


Emil Ionaș, antrenor Rapid Jibou: “De mulți ani nu am mai avut un lot atât de puternic. E și greu să găsesc un 11 ideal”

„Nu am reușit noi să lucrăm mai mult împreună, dar valoarea se vede de departe. Suntem mulțumiți și fericiți că am câștigat acest derby. Avem jucători cu valoare. De mulți ani nu am mai avut un astfel de lot. Cei veniți sunt caractere adevărate, în teren, dar și în afară. Sunt ca niște profesioniști. Se vede că au evoluat în eșaloane superioare. Mai avem treabă, dar încet-încet vom crește și vom deveni o echipă redutabilă, care vrea să câștige titlul și să promoveze în Liga a III-a. E și greu să găsesc un unsprezece ideal. Avem un lot de 24 de jucători, care la orice oră pot fi titulari. În spate, avem o susţinere puternică de la autorităţi şi de la domnul primar. Echipa are toate condiţiile pentru a performa”.


George Zima, antrenor Sportul Şimleu: “Avem potenţial, dar mai avem foarte mult de muncă. Am încredere în acest grup şi obiectivul nostru nu se schimbă”

„Sunt dezamăgit de rezultat, dar în multe momente ale partidei jocul echipei mele a fost unul pozitiv. Am întâlnit o echipă formată din mulţi jucători cu experienţă, aspect ce a fost decisiv în întâlnirea de la Jibou şi prin cele trei goluri primite în urma unor faze fixe. Noi suntem o echipă tânără, cu mult potenţial, dar mai avem foarte mult de muncă. Este doar prima etapă şi obiectivul nostru nu se schimbă. Eu am încredere 100% în acest grup şi împreună putem reuşi lucruri frumoase pentru Şimleu. Îi felicit pe adversari pentru victorie, dar consider că un rezultat de egalitate era echitabil”.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL