Connect with us

Ştiri din Sălaj

Strada Odorheiului din Jibou va “străluci” și noaptea


În paralel cu lucrările de modernizare a străzii ce face legătura între orașul Jibou și Someș Odorhei, autoritățile locale au implementat un proiect de modernizare a iluminatului public din zonă, în valoare de peste 2 milioane de lei


Autorităţile locale de la Jibou au demarat anul trecut un proiect măreţ pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care strada Tudor Vladimirescu şi strada Odorheiului să fie transformate într-o singură arteră, o arteră modernă.

Noul proiect prevede mai multe benzi, pistă de biciclele, locuri de parcare, trotuoare moderne, iar toate cablurile vor fi introduse în subteran. Vorbim de reţelele electrice, de gaz şi cele de fibre optice. “Va fi un adevărat bulevard”, a precizat primarul Dan Ghiurco.

S-a lucrat şi la canalizarea pluvială, la mărirea suprafeţei carosabile, iar lucrările se află în toi. Având în vedere că se munceşte şi l-a subteran, Primăria şi Consiliul Local Jibou au gândit şi implementarea unui proiect de peste 2 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public!

Dan Ghiurco: Iluminatul e făcut chiar în proporţie de 80%”

Banii provin din bugetul local, iar proiectul prevede un nou sistem de iluminare pe noua arteră, dar şi pe străzile laterale, este vorba de străzile Ronei, Nucului şi pe Stejarilor.

“Dacă tot introducem fibra optică în subteran, vom moderniza şi iluminatul public. Astfel, lucrarea de introducere în subteran a fibrei optice şi a iluminatului public, plus montarea stâlpilor şi a corpurilor cu LED, este un proiect al nostru ce se ridică la 2.2 milioane lei, prin care vrem să ridicăm şi mai tare confortul din zonă”, a declarat primarul Dan Ghiurco pentru Ştiri din Sălaj.

Lucrările se fac în paralel cu lucrările de construcţie a drumului. Totul merge bine, iar partea de subteran este cam gata.

Cei de la Electrica mai au de lucrat, dar la suprateran, acolo unde trebuie să se monteze panourile electrice. Şi cei de la Gaz au terminat lucrările de introducere în subteran şi mai au doar de montat acele cutii în care se află contoarele.

De aproximativ o lună de zile s-a început şi la trotuare, începând de la Comat şi până la strada Stejarilor, pe partea stângă.

În mare parte, trotuarele sunt făcute, mai trebuie doar să fie pus pavajul. “Eu zic că în proporţie de 60-70%, lucrarea de modernizare a arterei principale e făcută. Iluminatul e făcut chiar în proporţie de 80%”, precizează edilul Jiboului.

Dan Ghiurco a ţinut să sublinieze faptul că   autorităţile locale au depus şi un proiect măreţ pentru modernizarea iluminatului public în Jibou şi satele aparţinătoare.

“Am depus un proiect de peste 12 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public în Jibou şi satele aparţinătoare, pe axa C1 – Programul Operaţional Regional 31C. Conform ADR, proiectul se află în faza de evaluare administrativă. Nu pot spune când vor demara lucrurile. Mai întâi, proiectul trebuie declarat eligibil şi să fie finanţat. Apoi, trebuie să treacă de evaluarea tehnico-financiară, să fie semnat un contract de finanţare şi abia după aceea vor putea începe demersurile pentru lucrări”, a menţionat Dan Ghiurco.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 4 septembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj