Connect with us

TENIS

Ana Carp, pe podium la Memorialul “Ioan Cioran”


Tânăra tenismenă de la CSM Zalău a făcut un turneu bun la Zalău, la categoria de vârstă 12 ani. Ana a câştigat două meciuri, pierzând în finală împotriva unei sportive din Baia Mare


La finalul săptămânii, tenisul de câmp a revenit sub Meseş, cu ocazia ediţiei din acest an a Memorialului “Ioan Cioran”. Competiţia a fost organizată de ACS Sergiu Carp Tennis Club, iar locul de desfăşurare al partidelor a fost Baza de Tenis a Primăriei Zalău, de lângă Sala Sporturilor.

An de an, la această competiţie participau peste 50 de sportivi, însă, în acest an prezenţa a fost mult mai redusă şi doar 12 sportivi au participat. Prin urmare, ediţia din 2019 a propus o singură categorie de vârstă, 12 ani, la fete şi la băieţi.

S-au înscris câţiva şi la categoria de vârstă 16 ani, însă nu suficienţi, cât să se poate întocmit un tablou, iar aceştia au ales să plece la Cluj-Napoca, acolo unde în aceeaşi perioadă s-a desfăşurat alt turneu de tenis. Printre cei 12 participanţi s-au regăsit şi patru sălăjeni. Ana Carp (CSM Zalău), Ştefan Boroeanu (Palatul Copiilor Zalău), Tudor Criste (ACS Tennis Pro Zalău) şi Andrei Ciortea (ACS Sergiu Carp Tennis Club). Din rândul băieţilor, Ştefan Boroeanu a avut cel mai bun rezultat.

Nu mai puţin de 8 sportivi au participat la categoria băieţi, aceştia fiind împărţiţi în două grupe. În cadrul Grupei A, Boroeanu a obţinut două victorii, cucerind locul 2 în grupă şi s-a duelat cu ocupantul locului 2 din Grupa  B, într-un duel pentru locurile 3 – 4. Din păcate sălăjeanul a pierdut, fiind nevoit să se mulţumească cu locul 4. Tudor Criste şi Andrei Ciortea s-au clasat pe locurile 6, respectiv 7.

Cea mai bună performanţă din rândul sportivilor sălăjeni a fost obţinută de Ana Carp. Tânăra sportivă de la CSM Zalău s-a duelat cu alte trei tenismene pentru marele trofeu. S-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, iar la final s-a tras linie şi s-a întocmit clasamentul final. Sălăjeanca noastră  a obţinut două victorii, aceeaşi performanţă fiind reuşită şi de Alessia Mureşan de la TC Star Baia Mare.

Astfel că, disputa dintre cele două a fost decisivă pentru locul 1. Ana a pierdut, însă clasarea pe locul 2 reprezintă o performanţă bună ce reflectă faptul că tânăra în vârstă de 11 ani este pe drumul cel bun, reuşind prima clasare pe podium la categoria de vârstă 12 ani.

Să spunem că Ana Carp a început tenisul de câmp la vârsta de 5 ani, la Grădiniţa cu Program Prelungit “Ion Creangă” din Zalău, la fel ca Oana Flonta sau Cezara But. La unitatea şcolară condusă de Emilia Negru au fost introduse câteva opţionale în urmă cu câţiva ani, precum şah, pian, dansuri şi tenis, iar roadele încep să se vadă, având în vedere că sportive precum Oana Flonta (care a cochetat cu lotul naţional), Cezara But sau Ana Carp au început să practice acest sport la grădiniţa din Zalău, iar rezultatele au început să se vadă.

Ana Carp are un fizic bun, lovituri puternice, însă are mici probleme la precizie. Însă, această problemă se poate remedia prin multă muncă depusă la antrenamente şi, cu siguranţă, în viitorul apropiat vom mai auzi lucruri frumoase despre Ana Carp.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS