Connect with us

HANDBAL

FOTO și VIDEO. Filă de istorie: HC Zalău a bătut CSM București!!!


Gruparea condusă de Gheorghe Tadici a reușit surpriza campionatului și a învins o fostă câștigătoare a Ligii Campionilor. Cea mai tânără echipă din Liga Națională a trecut cu 25 – 24 de vicecampioana României la capătul unui joc în care zălăuancele au jucat cu o determinare extraordinară și au răpus o formație galactică de milioane de euro


Ambiția și determinarea pot uneori doborâ plusul de experiență și valoarea. Cam asta a demonstrat duminică HC Zalău, când a scris istorie și a învins o fostă câștigătoare a Ligii Campionilor.

Cea mai tânără echipă din Liga Națională condusă magistral de pe margine de experimentatul Gheorghe Tadici a câștigat cu CSM București, la capătul unui meci în care formația zălăuană a practicat un joc extraordinar.

Deși CSM București are un buget de 5 milioane de euro, de 10 ori mai mare ca și HC Zalău, acest lucru nu s-a văzut și în teren, astfel că zălăuancele au jucat de la egal la egal cu adversarele și uneori chiar și mai bine.

Gazdele au început fără frică și au condus în primele minute cu un avantaj minim. Dana Abed Kader a marcat primele goluri pentru HC Zalău, care a fost în avantaj la 2 – 1, 3 – 2, 4 – 3 și 5 – 4 în minutul 10. CSM București a revenit rapid și s-a desprins la două goluri, astfel că în minutul 18 a condus cu 7 – 9. Vicecampioana a avut și trei goluri, 10 – 13 în minutul 28, însă HC Zalău a avut două minute excepționale pe final de primă repriză, reușind să revină și să intre la cabine cu 13 – 13.

HC Zalău a început bine și repriza secundă și a trecut în avantaj la reușita lui Dana Abed-Kader. Jocul bun al zălăuancelor nu a fost întâmplător, deoarece minutele de pe tabelă se scurgeau, iar tânăra formație sălăjeană era tot la conducere.

Raluca Kelemen a marcat din propriul careu și s-a făcut 17 – 15 în minutul 36, spre satisfacție publicului, care a savurat la maxim fiecare fază și fiecare gol al favoritelor. CSM București a fost făcută inexistentă de HC Zalău, iar jucătoare precum Crina Pintea, Andrea Lekic  sau Lineea Torstensson nu au reușit mai nimic pe parchetul Sălii Sporturilor din Zalău.

Deja publicul numeros din tribune simțea că HC Zalău poate da lovitura în fața vicecampioanei, mai ales că și pe tabelă scorul arăta 20 – 16 în minutul 40, după o nouă reușită a lui Dana Abed-Kader.

CSM București a fost ținută în viață de portarul Jelena Grubisic, care a apărat câteva aruncări de la 7 m, astfel că bucureștencele au reușit să recupereze handicapul și au egalat la 21 – 21 în minutul 46. Tadici a cerut time-out și echipa sa a rămas în priză, cu toate că în minutul 52, CSM a preluat conducerea la 21 – 22. Oaspeții păreau că se desprind devisiv la 21 – 23 în minutul 53, dar HC Zalău a dat dovadă de un spirit de luptă și din nou a revenit la conducere.

Ultimele 5 minute au fost electrizante. Gazdele au egalat la 23, iar Cristiana Nica a marcat pentru 24 – 23 spere satisfacția publicului. Pe atacul următor, CSM e făcut 24 – 24, dar lovitura de grație a dat-o Dana Abed Kader, care a marcat pentru 25 – 24 când mai erau de jucat câteva zeci de secunde.

Ultimul atac la avut CSM București, într-un moment în care ”portărița” Raluca Kelemen a văzut o eliminare de 2 minute. Cu toate acestea, HC Zalău s-a apărat exact și a reușit să conserve avantajul minim. S-a terminat 25 – 24, iar pe parchetul sălii a început fiesta, după ce  HC Zalău a reușit o victorie incredibilă în fața celei mai titrate echipe din România, din ultimii 5 ani.

De departe, cea mai bună jucătoare a fost Dana Abed-Kader care a reușit nu mai puțin de 14 goluri, în timp ce handbaliste de top ce la CSM București au fost făcute inexistente de tânăra echipa a Zalăului.

 

HC Zalău  –  CSM București 25 – 24 (13 – 13)!!!

HC Zalău: Raluca Kelemen (1), Adina Sabău, Sara Abed-Kader – Dana Abed-Kader (14), Cristiana Nica (4), Andreea Tecar (3), Diana Nichitean (2), Alexandra Severin (1), Bianca Berbece, Mihaela Coman, Gabriela Vrabie, Ana Maria Mihart, Larisa Şerban, Tatyana Prycop, Sabrina Lazea şi Teodora Popescu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

CSM Bucureşti: Mădălina Ion, Denisa Dedu, Jelena Grubisic – Andrea Klokovac (5), Gabriela Perianu (5), Laura Chiper – Moisa (4), Itana Grbici (4), Lineea Torstensoon (3), Andrea Lekic (2), Crina Pintea (1), Iulia Curea, Bianca Marin, Claudia Constantinescu, Denisa Vâlcan şi Ştefania Jipa. Antrenori: Tomas Ryde (principal) şi Adrian Vasile (secund)

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL