Connect with us

ATLETISM

Crosul rescrie istoria daco-romană

Născută din ideea de a promova turismul şi istoria locală, în aceeaşi măsură cu practicarea sportului în aer liber, competiţia organizată de Consiliul Judeţean Sălaj a avut şi darul de a recompensa într-o oarecare măsură sacrificiile făcute de atleta Paula Todoran de-a lungul carierei. În acest scop, eleva lui Mirel Seişanu a fost aleasă drept imaginea promotor a evenimentului intitulat sugestiv “Porolissum Country Cros”. Aşadar, sâmbătă după-amiază, organizatorii au aşteptat la startul cursei de la Complexul Arheologic Porolissum Moigrad sportivi de toate vârstele, dornici să parcurgă traseul turistic “Limesul Imperiului Roman de pe Muntele Meseş”. Cursele au fost organizate la trei categorii de vârstă, feminin şi masculin, iar la start s-au adunat zeci de sportivi legitimaţi la cluburile sportive din Zalău, şi nu numai. Considerată imaginea competiţiei, Paula Todoran nu a putut fi văzută la start, pentru simplul fapt că la categoria open nu s-a înscris nicio concurentă. Totuşi, familia Todoran a fost reprezentată cu brio în acest concurs, însă prin fratele Paulei, este vorba despre Paul Todoran, care a furnizat una dintre surprize, clasându-se pe poziţia secundă la categoria open.

 Eforturile tuturor participanţilor au fost răsplătite de organizatori, în cadrul unei festivităţi de premiere, ce a avut loc în Amfiteatru. Primii trei clasaţi la fiecare categorie au primit premii în bani, iar toţi participanţii au plecat acasă cu un suvenir, reprezentând fanionul “Porolissum Country Cros”. La final, trupa “Desperado” a susţinut un scurt concert în aer liber.

Iniţiativa Consiliului Judeţean nu poate fi decât una lăudabilă, dar suntem convinşi că altele ar fi fost datele problemei, dacă evenimentul ar fi fost promovat şi în afara judeţului şi, de ce nu, chiar în afara graniţelor. Cu siguranţă, altfel vor sta lucrurile la ediţia următoare, mai ales dacă Federaţia Română de Atletism va introduce crosul de la Moigrad în calendarul competiţional. Nu vom încheia fără a trece în revistă partenerii Consiliului Judeţean în organizarea primei ediţii a “Porolissum Country Cros”, este vorba despre Direcţia pentru Sport a Judeţului Sălaj, Asociaţia Judeţeană de Atletism Sălaj, Consiliul Judeţean al Elevilor, Rotaract Club, SC Grandemar, Radio Transilvania (ca partener media) şi toate instituţiile care, prin specificul activităţilor ce le revin, au sprijinit buna desfăşurare a evenimentului. La final trebuie menţionat şi sponsorul, este vorba despre Tenaris Silcotub.                                Călin ONICAŞ

 

Rezultate înregistrate:

Gimnaziu masculin:

1. DÄ‚nuÅ¢ Pop (CSS Zalău)                     – 150 lei

2. Bogdan Cozorici (CSS Zalău)              – 130 lei

3. Raul Crecan (CSS Zalău)                    – 100 lei

 

Gimnaziu fete:

1. Alina PaŞca (LPS “Avram Iancu”)        – 150 lei

2. Lorena Topan (LPS “Avram Iancu”)       – 130 lei

3. Gabriela Mureşan (LPS “Avram Iancu”) – 100 lei

 

Licee masculin:

1. Dan MirŞidan (CSS Zalău)                  – 200 lei

2. Sergiu Fărcaş (LPS “Avram Iancu”)     – 150 lei

3. Gal Tamas (CSS Zalău)                      – 100 lei

 

Licee feminin:

1. Ioana Dan (CSS Zalău)                       – 200 lei

2. Anca Temeş (LPS “Avram Iancu”)        – 150 lei

3. Adriana Turău (LPS “Avram Iancu”)      – 100 lei

 

Open masculin:

1. Monel SabOu (Sălajul European)        – 250 lei

2. Paul Todoran (SC Michelin SA)           – 200 lei

3. Victor Maşca (ISU Porolissum)           – 150 lei

 

Premii speciale:

Sorin TerhEŞiu – primul sportiv înscris,          150 lei

RareŞ NiSipeanu – cel mai tânăr participant, 150 lei

Alex StÄ‚nescu – cel mai vârstnic participant, 150 lei

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ATLETISM