Connect with us

DIVIZIA A1

Supercupa României la volei masculin revine în actualitate


Sezonul 2019 – 2020 începe cu confruntarea dintre campioana Arcada Galaţi şi Dinamo Bucureşti, câştigătoarea Cupei României


Ediţia trecută a Diviziei A1 a început cu 11 echipe la start, după ce Tricolorul Ploieşti s-a retras tocmai după ce a cucerit eventul. La mijloc de campionat a abandonat întrecerea şi VCM Piatra Neamţ, astfel că primul eşalon a rămas cu 10 formaţii.

Federaţia Română de Volei întâmpină mari probleme şi înainte de startul campionatului 2019 – 2020, după ce în această vară, două echipe s-au retras. Mai întâi Steaua Bucureşti, care s-a înscris în Divizia A2, iar săptămânile trecute, din cauza unor probleme financiare, a renunţat şi CSM Bucureşti.

Ţintarul era deja stabilit şi Volei Municipal Zalău urma să joace în prima etapă cu CSM Bucureşti, însă având în vedere că au mai rămas doar 10 echipe, preşedintele Gheorghe Vişan a spus că ţintarul se va trage din nou la sorţi.

Până în 12 octombrie, când este prevăzut startul campionatului, Federaţia Română de Volei a anunţat că în acest an organizează Supercupa României.

Pentru trofeu se vor lupta campioana Arcada Galaţi şi Dinamo Bucureşti, câştigătoarea Cupei României.  Deocamdată nu a fost anunţată locaţia şi data disputării partidei, însă, cel mai probabil, Supercupa se va juca pe teren neutru.

La fel s-a întâmplat şi în 2017, când Supercupa României a avut loc la Ploieşti. Pentru trofeu s-au luptat Arcada Galaţi şi Volei Municipal Zalău, iar formaţia gălăţeană s-a impus cu 3 – 1.

În 2018, această competiţie nu s-a mai organizat, deoarece Tricolorul Ploieşti a câştigat ambele trofee interne.

În ultimii 13 ani, Supercupa României s-a organizat doar o singură dată, în 2017.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1