Connect with us

FOTBAL

Romario Rus a adus victoria pentru ACS FC Recea în prima etapă din campionat


Fotbalistul sălăjean a avut parte de un debut excelent alături de gruparea maramureşeană pentru care a marcat golul victoriei în duelul câştigat de Recea în faţa celor de la Metalurgistul Cugir


Romario Rus a făcut recent cel mai important pas din viaţa personală şi s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Roxana Dican, însă nu a avut timp de prea multe distracţii, deoarece la doar o săptămână distanţă de frumosul eveniment a început campionatul Ligii a III-a, iar ACS FC Recea are nevoie de serviciile fotbalistului sălăjean pentru a-şi îndeplinii obiectivul în noul sezon.

După ce în ultimele două sezoane ACS Fotbal Comuna Recea a încheiat Seria a V-a din Liga a III-a pe locul secund, maramureşenii sunt hotărâţi să depăşească această barieră în stagiunea 2019 – 2020. Deşi se anunţă un campionat extrem de puternic în care mai multe formaţii emit pretenţii la promovare, echipa pregătită de Romică Buia şi Ovidiu Mic speră ca sezonul acesta să fie al lor.

Doi jucători cheie pentru echipa din Recea sunt chiar doi sălăjeni, Romario Rus şi Adrian Micaş, ambii titulari de drept la maramureşeni. În această vară, la gruparea din judeţul vecin a ajuns şi şimleuanul Vlad Opriş care speră să scape de ghinionul accidentărilor şi să se impună şi el ca titular la ACS FC Recea.

La finele săptămânii trecute a sosit şi momentul mult aşteptat, cel al debutului în noul sezon, iar maramureşenii au avut parte de un debut de foc, în compania celor de la Metalurgistul Cugir. Cele două echipe s-au întâlnit sâmbătă, pe Stadionul Comunal din Recea.

La formaţia gazdă, atât Romario Rus, cât şi Adrian Micaş au fost titulari, iar cei doi jucători sălăjeni au fost decisivi pentru echipa din Recea. Prima repriză a fost una echilibrată cu faze la ambele porţi, ceva mai multe pentru gruparea din Cugir. Până la urmă, golul a picat în poarta formaţiei din judeţul Alba, după o pătrundere în careu şi un şut în forţă al lui Viorel Chinde.

Avantajul celor din Recea a durat doar două minute, după ce Coltor a restabilit egalitatea, stabilind şi scorul primei reprize. În partea secundă, cele două echipe s-au anihilat reciproc şi a fost abia în final tabela a suferit modificări. O centrare din banda dreaptă venită de la Adrian Micaş l-a găsit excelent în careul de 6 m pe Romario Rus care l-a învins pe portarul Metalurgistului pentru golul de 2 – 1, gol care s-a dovedit a fi decisiv pentru primele trei puncte din campionat. De precizat că şi Vlad Opriş a debutat pentru echipa din Recea, după ce a intrat pe teren în partea secundă.

„A fost un meci greu şi cred că se putea mai bine. Până la urmă, este bine că am câştigat”, ne-a declarat Romario Rus.

Să mai spunem că începând din acest sezon, şi judeţul Sălaj are o echipă în Liga a III-a, este vorba de SCM Zalău, echipă ce a pierdut pe teren propriu împotriva Unirii Dej.

Pentru ACS Fotbal Comuna Recea urmează acum o dublă cu Minaur Baia Mare. Prima dată, cele două echipe se vor duela în faza a III-a a Cupei României, azi de la ora 17.30, la Baia Mare. Pe urmă, sâmbătă, 31 august, cele două echipe maramureşene se vor înfrunta din nou, în etapa a II-a din campionat, tot la Baia Mare, de la ora 18.00.

“Urmează două meciuri foarte importante pentru noi într-un interval scurt de timp. Eu sper să ne mobilizăm cât mai bine şi să ieşim victorioşi în ambele meciuri”, a mai spus Romario.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL