Connect with us

FOTBAL

Luceafărul Bălan apune din nou!


După un sezon în care a câştigat Seria Est din Liga a V-a şi a reuşit promovarea, gruparea condusă de Radu Pop se retrage din competiţiile de seniori organizate de AJF Sălaj. Şi în 2015, când activa în Liga a III-a, Luceafărul s-a retras după turul de campionat


În fotbalul sălăjean, Luceafărul Bălan a reuşit performanţe notabile, cea mai importantă fiind la finalul sezonului 2014 – 2015, când gruparea condusă de Radu Pop a reuşit eventul, dar a trecut şi de barajul de promovare.

Luceafărul a jucat un tur de campionat în Liga a III-a, apoi s-a retras din cauza problemelor financiare, însă în vara anului trecut, echipa de seniori a fost reactivată şi s-a înscris în Liga a V-a.

Finanţatorul a pus la punct baza sportivă, a alcătuit un lot valoros, iar sub comanda antrenorilor Emil Ionaş şi Alexandru Colciar, Luceafărul a câştigat la pas Seria Est şi a promovat în Liga a IV-a.

Fosta campioană îşi făcea planuri pentru eşalonul superior, însă din diferite motive, acestea au căzut, astfel că Luceafărul nu s-a mai înscris în Liga a IV-a!

Între timp, antrenorul Emil Ionaş a ajuns la Rapid Jibou, iar mai mulţi jucători au plecat spre alte echipe, astfel că Luceafărul Bălan nu se va mai înscrie nici în Liga a V-a.

Am încercat să aflăm punctul de vedere al finanţatorului Radu Pop, dar acesta nu a fost de găsit la telefon.

Antrenorul Alexandru Colciar a fost cel care ne-a confirmat că Luceafărul nu se mai înscrie nici măcar în Liga a V-a.

“Prea multe informaţii nu am ce să spun, doar că  Lucefărul Bălan nu s-a înscris în Liga a V-a. Nu cunosc motivele pentru care s-a luat această decizie”, a spus Alexandru Colciar.

Luceafărul Bălan s-a clasat în sezonul trecut pe primul loc în Seria Est, iar în cele 30 de etape a înregistrat 24 de victorii şi şase remize, fiind singura echipă neînvinsă din ligile judeţene.

Interesant de spus că tot în această vară şi câştigătoarea Seriei Vest din Liga a V-a – Sporting Zalău – s-a desfiinţat. Cum cele două echipe nu mai există şi Liga a IV-a are de suferit și la startul campionatului 2019 – 2020, se vor afla doar 11 echipe.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL