Connect with us

DIVIZIA A1

Dublă victorie pentru România, în jocurile de pregătire cu Macedonia


Dacă în primul joc, “tricolorii” pregătiţi de Dănuţ Pascu s-au impus cu 3 – 0, în al doilea meci, România a revenit de la 0 – 2 şi a câştigat


Mai puţin de o lună ne desparte de startul Campionatului European de volei, acolo unde va fi prezentă şi România, după o pauză de 24 de ani.

Turneul final are loc în perioada 13-29 septembrie, în Belgia, Franţa, Olanda şi Slovenia şi va fi primul cu 24 de naţionale la start.

România se află într-o grupă dificilă, cu Franţa, Italia, Bulgaria, Portugalia și Grecia, dar se pregăteşte intens în această perioadă pentru a face o figură cât mai frumoasă.

La finalul săptămânii trecute, “tricolorii” au disputat şi primele jocuri amicale din perioada de pregătire, ambele cu Macedonia, la Craiova.

În primul joc, România s-a impus cu 3 – 0, dar cele două echipe au căzut de comun acord să mai joace şi setul al patrulea, în care tot “tricolorii” s-au impus cu 25 – 17.

Duminică, România şi Macedonia s-au întâlnit din nou, de data aceasta într-un amical mai disputat. Macedonia a avut 2 – 0 la seturi, dar România a reuşit o revenire importantă şi a câştigat cu 3 – 2.

La echipa naţională se află şi patru jucători de la Volei Municipal Zalău, dar şi zălăuanul Rareş Bălean. Dacă în primul joc, Bălean a reuşit 9 puncte, în partida de duminică, voleibalistul zălăuan a punctat de opt ori.

România continuă pregătirea pentru Euro la Craiova, urmând să mai susţină în perioada următoare jocuri de verificare cu Austria.


România – Macedonia 3 – 2 (23-25, 20-25, 25-18, 25-10, 15-12)

Au  jucat: Matei (fals, 15 p), Manda (ridicător), Mihalcea (19 p) și Spînu (6 p) – centri, Aciobăniței (17 p) și Bălean (8 p) – secunzi, Cristudor (libero). Au mai intrat: Dumitru 2 p, Gheorghiță, Bala 3 p, Cherbeleță 12 p – Kantor (L)


România – Macedonia 3 – 0 (25-17, 25-20, 25-22)

Mihalcea 12 p, Aciobăniței 17 p, Bartha 6 p, Lică 12 p, Bălean 9 p,Spînu 9 p – Kantor (L). Au mai intrat: Matei 6 p, Bala 6 p, Olteanu, Suson, Gheorghiță – Cristudor (L)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1