Connect with us

TENIS

Şimleuanul Raul Dobai a semnat cu o Universitate din S.U.A.


Tânărul care a început să practice “sportul alb” la CS ProTenis Şimleu şi ulterior a migrat în Canada, a semnat recent cu Universitatea New Mexico, acolo unde se va pregăti sub comanda lui Ben Dunbar


Tenisul de câmp este un sport iubit în judeţul Sălaj şi cei care doresc înveţe tainele acestui sport au diverse variante. Astfel, pot opta pentru cluburile de tenis din Zalău, CSM Zalău, AS Tennis Pro Zalău, AS Sergiu Carp Tennis Club, Palatul Copiilor sau la CS ProTenis Şimleu Silvaniei. Oriunde ai alege, în primul rând totul depinde de propria persoană şi de dorinţa de a ajunge la performanţă.

Ei bine, Raul Dobai, un tânăr născut în anul 2000, a început să practice tenisul la Şimleu. Sub comanda lui Barna Krisztian, tânărul Raul s-a remarcat şi a început să adune trofee, fapt ce le-a atras atenţia celor de la CSM Zalău, club la care a fost legitimat ulterior. Însă, nu pentru mult timp, deoarece, când Raul avea 15 ani, a migrat împreună cu familia, tocmai în… Canada.

În America de Nord, tânărul tenismen a fost antrenat tot de un român, Tony Ionescu, ajutat de un polonez Adrian Oziewicz. Chiar dacă a fost o schimbare radicală, Raul s-a adaptat bine şi repede la noile reguli şi stricteţea canadienilor şi în combinaţie cu seriozitatea de care a dat dovadă şi experienţa antrenorilor din Canada, ascensiunea lui Raul Dobai a fost fulminantă.

Astfel, acesta a ajuns pe tabloul principal la Campioantul Naţional din Montreal şi participat şi la turnee ITF. A fost mereu pe podium, sau aproape de podium la categoriile de vârstă 16 ani, cât şi la 18 ani, chiar dacă el avea doar 15 ani. De altfel, Raul Dobai s-a dovedit a fi un excelent jucător de dublu şi în anul 2015, alături de partenerul lui au ajuns în primele opt echipe din Canada.

Între timp, Raul Dobai a ajuns la Universitatea Vancouver, iar rezultatele sale bune au continuat să apară. Lovitura lui de dreapta a făcut senzaţie în circuitul Tennis Canada la juniori şi în anul 2018 a terminat pe locul 4 la Campionatul Naţional. Mai mult, şimleuanul a fost prezent şi în semifinalele competiţiei de dublu.Au urmat victorii la turnee ITF G5, precum şi succese la simplu la Panorama Junior ITF în Canada şi la dublu la Victoria ITF. A fost campionul provinciei British Columbia, iar anul trecut a obţinut victorii importante în faţa unor sportivi de renume, precum Tommy Mylnikov.

Aceste rezultate au atras atenţia Universităţilor din Statele Unite şi în cele din urmă, inevitabilul s-a produs şi Raul Dobai a lăsat Canada pentru Universitatea New Mexico (Lobos), din Albuquerque, Universitate pe care o va reprezenta în sezonul 2019 – 2020. Anunţul a fost făcut public de către antrenorul Ben Dunbar, care anunţă că Dobai se alătură unui grup destul de puternic, dar are încredere că şimleuanul poate ajunge unde îşi propune şi doar cerul este limita pentru el.

“Suntem încântaţi să-i urăm bun venit lui Raul în familia Lobo. El păşeşte pe urmele celorlalţi canadieni care au venit din Vancouver şi au reprezentat Lobos. Suntem încrezători că Raul va avea un impact imediat şi cel mai bun tenis al lui urmează. Credem cu adevărat că cerul este limit pentru acest tânăr şi suntem extaziaţi să-l ajutăm să se dezvolte în orice manieră putem. Hai Lobos”, a spus antrenorul Ben Dunbar, pentru site-ul oficial al clubului.

Pe această cale, îi urmă succes lui Raul Dobai în următorul sezon şi sutem siguri că va reprezenta Sălajul, dar şi România cu succes în competiţiile de tenis la care participă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS