Connect with us

FOTBAL

FOTO şi VIDEO. Miodrag Belodedici: “Cred că am devenit cetăţeanul Zalăului”


Dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București și Steaua Roșie Belgrad, “Belo” a revenit în judeţul nostru pentru a participa şi în acest an la meciul de gală ce are loc în deschiderea Cupei Viitorul. Ca de fiecare dată, cel poreclit “Căpiroara” a dat dovadă de mult bun simţ şi răbdare şi după ce a încântat publicul prin prestaţia ireproşabilă, a stat la finalul jocului pentru a-şi face poze cu fiecare copil care şi-a dorit acest lucru. Mai mult, acesta a dat dovadă că are şi simţul umorului, spunând că a devenit cetăţeanul Zalăului, având în vedere apariţiile numeroase în judeţul nostru


Fără doar şi poate, cel mai important invitat special al meciului de gală de la Hereclean a fost Miodrag Belodedici. Născut la 20 mai 1964  la Socol, judeţul Caraş-Severin, “Belo” a devenit unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai României. În cariera sa avea să câştige de două ori Cupa Campionilor Europenie (Liga Campionilor în prezent) cu două echipe diferite. Este vorba despre Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad.

Este unul dintre jucătorii de legendă, iar eleganţa cu care îşi dribla adversarii i-au atras porecla “Căprioara”. Chiar dacă anii au trecut peste Belodedici, Miodrag încă îşi păstrează tehnica ireproşabilă din tinereţe şi în fiecare an este invitat să participe la o mulţime de meciuri demonstrative şi de fiecare dată încearcă să răspundă prezent.

Luni, 19 august, “Căprioara” a fost din nou prezent la meciul de deschidere a Cupei Viitorul, la fel cum s-a întâlmplat de fiecare dată în ultimii ani. De fiecare dată se întoarce cu plăcere în judeţul Sălaj, acolo unde a legat deja mai multe prietenii. Deşi a împlinit 55 de ani, Belodedici încă are o formă fizică de invidiat şi a fost integralist în meciul de gală disputat la Hereclean.

“Belo” a încântat publicul cu eleganţa din jocul său şi cu pase precise, făcându-şi pe cei prezenţi să-şi amintească de evoluţiile lui bune din Cupa Campionilor Europeni sau de la Naţionala României. Iar pentru copiii care nu au putut să-l urmărească în tinereţe, Miodrag a fost un exemplu de urmat pentru toţi copiii care visează să ajungă, la rândul lor, fotbalişti profesionişti.

La finalul partidei, redactorii Sportul Sălăjean au stat puţin de vorbă cu “Belo”, iar acesta, pe lângă eleganţa din joc, a dat dovadă şi de simţul umorului, spunând că se simte din ce în ce mai puternic şi mai rapid.

“Mereu revin cu plăcere în Sălaj, vin la prietenii care mă invită în fiecare an şi deja cred că am devenit cetăţeanul Zalăului. Am fost prin 2004 prima dată la acest turneu, când meciurile se disputau pe Stadionul Municipal din Zalău. Vin mereu cu plăcere şi sunt din ce în ce mai rapid, mai puternic şi asta fac tot anul, plec, mă opresc, jocul fotbal, iar plec şi tot aşa, de aceea mă menţin în formă. Am foarte multe invitaţii şi sunt foarte multe turnee la care particip. Oamenii mă cheamă, vor să fiu cu ei, să stau lângă ei, să jucăm, să discutăm. E un lucru frumos, dar e şi puţin obositor. Însă, vin cu plăcere şi mă bucur că acest turneu a ajuns la ediţia a 15-a şi îi felicit”, a declarat Miodrag Belodedici, pentru Sportul Sălăjean.

La final, “Belo” a fost asaltat de copii, dar şi de adulţi pentru poze şi autografe şi sper satisfacţia acestora, Miodrag le-a răspuns cu drag şi şi-a făcut poză cu fiecare.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL