Connect with us

BOX

FOTO. Sălăjeanul Paul Magdaş, vicecampion naţional la box


Tânărul pugilist pregătit de Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea a reuşit această performanţă la Campionatul Naţional de Tineret ce a avut loc la finele săptămânii trecute, la Bacău. Din păcate pentru sălăjeanul nostru, în semifinală a recidivat o accidentare la mână şi nu a putut boxa în finală


De numele lui Paul Magdaş se leagă multe speranţe ale boxului sălăjean. Este unul dintre cei mai promiţători pugilişti de la CSM Zalăuşi antrenorii secţiei de box au mari speranţe că acesta poate să facă performanţă în acest sport.

Chiar dacă a început să practice boxul de la vârsta de 13 ani, sub îndrumarea maestrului Ioan Popa, acest aspect nu l-a împiedicat să se remarce şi după doar şase luni a cucerit prima medalie din carieră, una de bronz la Campionatul Naţional de cadeţi. Au urmat alte medalii la Naţionale la diferite categorii de vârstă, precum şi la Cupa României. De altfel, în 2018, Paul Magdaş a cucerit medalia de aur la Cupa României şi argintul la Campionatul Naţional.

Aceste performanţe i-a împins pe antrenorii secţiei de box să creadă că Magdaş poate reuşi ceva deosebit la Campionatul Naţional de Tineret din acest an, iar Sălajul să aibă din nou un campion naţional. Competiţia din acest an s-a desfăşurat în perioada 12 – 17 august, iar gazda a fost sala de atletism de la Bacău. Pentru această competiţie, CSM Zalău a deplasat un singur sportiv, este vorba despre… Paul Magdaş, acesta fiind însoţit de maestrul Adrian Popuţea.

Având în vedere evoluţiile bune din acest an, sălăjeanul a fost numit cap de serie şi în aceste condiţii a boxat pentru calificarea în semifinalele competiţiei împotriva lui Bolca Iohann Rein, un sportiv din judeţul Alba. Sălăjeanul nostru, încurajat de la colţul ringului de maestrul Adrian Popuţea a făcut un meci mare şi s-a impus în repriza a II-a, după ce adversarul a abandonat lupta.

Adversarul din semifinale al lui Paul Magdaş a fost Csizer Mark de la Gym Mar Strong Oradea, pugilist care l-a învins în sferturi pe sigheteanul Marius Klaus Pop. Şi în semifinale, Magdaş şi-a demonstrat calităţile şi a reuşit să-l învinsă pe sportivul din judeţul Bihor.

O accidentare l-a împiedicat să-şi joace şansa până la capăt

Deşi a obţinut o victorie importantă în semifinale şi s-a calificat în marea finală, Paul Magdaş nu a putut boxa, din cauza faptului că în meciul din semifinală a recidivat o accidentare mai veche, la un deget de la mâna stângă.

Medicii nu l-au mai lăsat să se dueleze cu Ştefan Lătescu de la Bacău. Cei doi sunt colegi la lotul naţional al României şi disputa se anunţa una extrem de echilibrată. Însă, din păcate, Magdaş nu a putut box şi a fost nevoit să se mulţumească cu medalia de argint la Campionatul Naţional.

Paul Magdaş: “Îmi doream mai mult”

La fel ca şi anul trecut, Paul Magdaş a cucerit medalia de argint. Sigur, sportivul, dar şi antrenorul îşi doreau mai mult, visau la medalia de aur, însă, accidentarea a împiedicat aceste lucruri să aibă loc.

“A fost o experienţă foarte plăcută. Mi-am îndeplinit obiectivul, dar ca orice sportiv, îmi doream mai mult. Din păcate, în semifinale a recidivat o accidentare care nu m-a lăsat să îmi arăt  adevărata valoare până la capăt. Puteam face mult mai mult”, ne-a spus Paul Magdaş.

Pugilistul sălăjean nu se lasă descurajat de acest rezultat şi este încrezător că va putea repeta performanţele de anul trecut, atunci când a câştigat Cupa României. “În continuare îmi propun repetarea performanţelor de anul trecut, adică câştigarea Cupei României. Am încredere că pot repeta acea performanţă”, spune pugilistul.

După cum spuneam, rezultatele încep să apară şi Paul Magdaş are tot viitorul în faţă, fiind unul dintre marile speranţe ale boxului sălăjean. Totuşi, până să ajungă aici, a avut parte de o pregătire exemplară din partea antrenorilor, cărora a ţinut să le mulţumească pentru pregătirea de care a avut parte.

“Ţin să le mulţumesc antrenorilor Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş pentru că au avut grijă să am o pregătire excelentă. Mai vreau să îi mulţumesc maestrului Ioan Popa, fiindcă el a fost cel care m-a descoperit şi a văzut potenţial în mine. Nu în ultimul rând şi cel mai important rând, mulţumesc familiei mele care îmi este mereu alături şi care are încredere în mine că voi face mult mai mult”, a încheiat Paul Magdaş.

Adrian Popuţea: “În finală, orice era posibil”

Rezultatul obţinut de Paul Magdaş la Campionatul Naţional îl mulţumeşte şi pe antrenorul care l-a însoţit la Bacău, chiar dacă şi acesta şi-ar fi dorit mai mult.

“Este un rezultat bun, care ne mulţumeşte, dar bineînţeles că ne-am fii dorit mai mult. În finală, dacă totul era ok, cei doi fiind şi colegi la lotul naţional, orice era posibil”, ne-a declarat Adrian Popuţea.

Pentru secţia de box de la CSM Zalău urmează o perioadă de pregătire mai intensă cu lotul feminin, având în vedere că la data de 15 septembrie va avea loc Campionatul Naţional feminin. Antrenorii îşi pun mari speranţe în lotul feminin, pe care îl consideră unul dintre cele mai bune loturi din ţară.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in BOX