Connect with us

Ştiri din Sălaj

Doliu la ISU Sălaj


Gheorghe Ştirb – colonel în rezervă în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, s-a stins fulgerător din viaţă, la doar 62 de ani


O veste cumplită vine de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj. După o carieră militară strălucită de peste trei decenii, în care a slujit patria la Grupul de Pompieri Cluj-Napoca, Grupul de Pompieri Sălaj şi apoi la ISU Sălaj, col. (r) Gheorghe Ştirb a trecut în nefiinţă vineri, la o clinică din Cluj-Napoca.

În perioada 1977 – 1979, Gheorghe Ştirb (n. în anul 1957, în localitatea Buciumi) a urmat Şcoala de ofiţeri de la MAI – arma pompieri. După absolvire, a primit repartiţie la Grupul de Pompieri Cluj-Napoca, acolo unde a ocupat funcţia de locţiitor comandant de companie.

În anul 1981, s-a transferat la Grupul de Pompieri Sălaj, unde a ocupat mai multe funcţii. Astfel, în perioada ’81 – ’86, Gheorghe Ştirb a fost locţiitorul comandant al Companiei Zalău. Mai apoi, acesta a fost comandant de companie, în ’87 şi ’88.

Timp de 15 ani, în perioada 1988 – 2003, a fost inspector principal la ISU Sălaj. Mai apoi, în peroada 2004 – 2006 a fost ofiţer specialist pe Serviciul prevenirea incendiilor.

În fine, în perioada 2006 – 2010, a fost şef serviciu la Serviciul prevenirea incendiilor.

Pe data de 30 iulie 2010, colonelul Gheorghe Ştirb a intrat în rezervă.

Cu toate acestea, a fost în continuare alături de colegii de la ISU sufleteşte, dar şi trupeşte. Acesta a ţinut să fie prezent alături de foştii colegi la cele mai importante evenimente ale Inspectoratului.

Ultimul a fost cel din acest an, de la Jibou, când Secţia de Pompieri din oraşul de pe Someş a împlinit 20 de ani de activitate.

Foştii colegi chiar spun că colonelul în rezervă arăta bine şi se află într-o bună dispoziţie…

Pe această cale, colectivul de cadre din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj îşi exprimă regretul pentru fulgerătoarea dispariţie, a celui care a fost colegul lor col. (r) Ştirb Gheorghe, şi transmite un gând de alinare şi sincere condoleanţe familiei îndoliate.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj