Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “Jucătoarele noi au început să crească în joc”


Tehnicianul de la HC Zalău consideră că handbalistele tinere transferate în această vară au început să crească în valoare, dar a subliniat faptul că toate mai au mult de muncit


HC Zalău va aborda sezonul 2019 – 2020 cu un lot extrem de tânăr, media de vârstă a jucătoarelor fiind sub 22 de ani.  Majoritatea jucătoarelor care au venit în această vară la echipă sunt fără experienţă la nivel de Liga Naţioanală, dar Tadici speră ca acestea să acumuleze experienţă prin jocuri şi prin multă muncă la antrenamente.

HC Zalău a participat deja la două turnee de pregătire, unde a întâlnit echipe tari din Liga Naţională.

În aceste jocuri, antrenorul Zalăului nu a pus accentul pe rezultate şi a dat posibilitatea să joace jucătoarelor pentru a creşte în valoare, iar după câteva partide amicale, Tadici este de părere că jucătoarele noi au crescut în joc.

“Participăm la aceste turnee nu pentru a pune accentul pe rezultatate ci pentru a avea posibilitatea jucătoarele tinere de a evolua în compania unor handbaliste cu experienţă în Liga Naţională. Multe jucătoare de la HC Zalău sunt debutante la acest nivel şi din punct de vedere biologic sunt sub nivelul unora de 24 – 28, chiar 30 de ani, care joacă de ani buni la acest nivel. Nu au avut când şi cum să acumuleze experienţă, iar în situaţia dată le tot forţez pentru a le urca cât mai sus. Cert este că jucătoarele au început să crească în joc. A urcat foarte mult Vrabie, la fel şi Tecar, Larisa Şerban sau Amalia Coman”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

În cadrul Cupei Craiovei, HC Zalău a fost învinsă de SCM Craiova şi CSM Slatina, iar în jocul cu Rapid Bucureşti a obţinut o remiză. Cu toate acestea, Gheorghe Tadici consideră că echipa sa s-a mişcat bine în unele momente ale jocurilor.

“La Craiova am avut şi momente bune şi ne-am ridicat la nivelul competitoarelor. Am dominat anumite porţiuni de joc, iar asta înseamnă cu jucătoarele pot, însă mai avem mult de muncit”, a mai spus Tadici.

Vineri şi sâmbătă, HC Zalău organizează ediţia de vară a Cupei Consiliului Judeţean, acolo unde vineri dimineaţa a debutat cu o victorie în faţa celor de la CSM Slatina.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL