Connect with us

HANDBAL

Andreea Tecar, la înălţime şi la turneul de la Craiova 


După ce la turneul de la Vâlcea a fost cea mai bună marcatoare cu 11 goluri, interul de 21 de ani a fost golghetera lui HC Zalău şi la Cupa Craiovei, unde a înscris 14 goluri


Din cele şanse handbalistele transferate în această vară, HC Zalău s-a putut baza la primele turnee de pregătire doar pe cinci dintre ele, Irina Ivan fiind indisponibilă din cauza unor probleme personale.

Sara Abed Kader, Larisa Şerban, Amalia Coman, Alexandra Vrabie şi Andreea Tecar au avut ocazia să joace primele jocuri în tricoul Zalăului, iar după două turnee, Tadici a părut în mare parte mulţumit de randamentul jucătoarelor noi, fiind de părere că acestea au crescut în joc.

În mod special a ieşit în evidenţă interul Andreea Tecar, care a fost transferată de la Minaur Baia Mare.

Handbalista de 21 de ani a fost cea mai bună marcatoare a echipei zălăuane la Cupa Vălcii, unde în două jocuri a înscris 11 goluri, dar şi la Cupa Craiovei, unde a reuşit nu mai puţin de 14 goluri.

În primul joc, cu CSM Slatina, Tecar a marcat patru goluri, iar în partida cu Rapid Bucureşti a înscris trei goluri. Cele mai multe reuşite ale handbalistei au venit în partida cu SCM Craiova, când a înscris de şapte ori.

 “Nu înseamă că dacă a dat cele mai multe goluri a fost şi cea mai bună jucătoare.La Vâlcea a dat vreo 4 goluri din 7 m, a şi ratat şi o aruncare, dar ea a jucat doar faza de atac nu şi de apărare. Sunt unele jucătoare care rezolvă ambele faze şi nu e normal ca una care a dat gol pentru că a provocat o altză jucătoare 7 m  să fie scoasă în evidenţă că a marcat din postură de “unu la unu”. Nu este cel mai important cine dă gol, ci mai degrabă cine dă pasa decisivă. Jucătoarea respectivă are 60-70% din  merite, dacă o pune în situaţie de unu la unu cu portarul”, a spus Gheorghe Tadici.

Antrenorul Zalăului are însă mare încredere în Andreea Tecar şi crede că poate ajunge o handbalistă importantă din Liga Naţională.

“Tecar poate deveni o jucătoare foarte bună. Este cerebrală, are îndemânare, dar şi un atuu în plus faţă de restul jucătoarelor pentru că este stângace”, a precizat antrenorul.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL