Connect with us

FOTBAL

Gabriel Coţi, după revenirea la Zalău: “Sper să fac o figură frumoasă”


SCM Zalău s-a întărit în linia mediană prin aducerea unui fotbalist cu experienţă în Liga a III-a, care a mai fost şi la FC Zalău, dar care în ultimul sezon a jucat în liga secundă


Pentru a nu avea emoţii în a se menţine în Liga a III-a, SCM Zalău a apelat şi la câţiva jucători cu experienţă. Dacă astfel de jucători din Sălaj se găsesc mai greu sau sunt la alte echipe mai valoroase, gruparea de sub Meseş nu a avut încotro şi a apelat la variante din afara judeţului.

Răzvan Dulap a fost primul transfer de marcă din “era” SCM Zalău, fundaşul de 23 de ani având experienţă la nivel de Liga a III-a, Liga a II-a, chiar şi câteva jocuri în prima ligă! Fundaşul a mai trecut şi pe la FC Zalău în perioada 2014 – 2015, când gruparea zălăuană a obţinut cea mai bună clasare din istorie, locul 3 în Seria a V-a!

Tot un fost jucător de la FC Zalău este şi al doilea transfer important efectuat în aceste zile de SCM. Este vorba de mijlocaşul Gabriel Coţi, care a juca la gruparea lui Ioan Morar în sezonul 2016 – 2017. După ce FC Zalău s-a desfiinţat, Gabriel Coţi a ajuns la CFR Cluj, însă la campioana României a evoluat doar la echipa secundă, antrenată la vreme respectivă de Gică Barbu.

Când Gică Barbu a plecat la Dacia Unirea Brăila, fotbalistul l-a urmat, astfel că Gabriel Coţi a jucat în Liga a II-a, în sezonul 2018 – 2019. Jucătorul de 22 de ani urma să ajungă în această vară la Unirea Dej, acolo unde antrenor este Gică Barbu, însă “pe fir” a intrat SCM Zalău, iar mijlocaşul a şi ajuns sub comanda lui Alexandru Pop.

“Gabriel Coţi deja a semnat şi se află în cantonament cu noi. Este un jucător serios, modest şi care munceşte mult la antrenamente. El are o mare experienţă la nivel de Liga a III-a, dar a jucat şi în liga secundă. Sper să se acomodeze cât de repede şi să ne ajute”, ne-a declarat Alexandru Pop.

În sezonul 2016 – 2017, Gabriel Coţi a fost unul dintre cei mai buni jucători de la FC Zalău. Drept urmare, de serviciile sale s-a interesat chiar şi FC Botoşani, dar până la urmă, mijlocaşul a ajuns în curtea lui CFR Cluj, unde a jucat pentru echipa secundă din Liga a III-a.

Sezonul trecut, Gabriel Coţi a fost la Dacia Unirea Brăila, în Liga a II-a, dar a trecut şi prin momente mai dificile din cauza unei accidentări. La doi ani după plecarea de la FC Zalău, Gabriel Coţi revine sub Meseş, de data aceasta la o altă echipă, unde speră să aibă evoluţii la fel de bune ca şi în sezonul 2016 – 2017.

“La Zalău m-am simţit foarte bine. A fost o etapă bună din viaţa mea, din care am avut multe de învăţat şi m-a ajutat să progresez. Din păcate, anul trecut când am plecat de la CFR am trecut printr-o perioadă foarte grea, deoarece m-am acidentat şi a trebuiz să o iau de la zero. Acum mă bucur că am primit oportunitatea de a evolua din nou la Zalău şi sper să fac o figură frumoasă”, ne-a declarat Gabriel Coţi.

Chiar dacă SCM Zalău este la început de drum, fotbalistul este optimist că echipa va arăta bine la startul campionatului.

“În momentul de faţă, echipa este la început de drum şi este destul de dificil, dar suntem jucători tineri, muncim din greu şi pe parcurs cred că vom arăta din ce în ce mai bine”, a spus Coţi.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL