Connect with us

HANDBAL

SPECIAL. Georgel Haiduc, din Halmăşd pe prima scenă a handbalului românesc


Un tânăr de 23 de ani impresionează la CS Minaur Baia Mare, echipă pentru care a evoluat în ultimele două sezoane în Liga Zimbrilor. Evoluează pe postul de extremă dreapta şi în cele două sezoane petrecute în elita handbalului masculin are aproape 200 de goluri marcate în Cupa României şi în campionat


Puterea minţii tale este nelimitată şi totul ţine de propria persoană ce îşi doreşte să facă şi dacă acţionează în acest sens sau totul rămâne doar la nivelul unui simplu plan care a trecut la un moment dat prin gând.

Drumul către succes este unul pavat cu spini şi atacat cu săgeţi din toate părţile, ţine doar de tine dacă ştii să calci printre spini şi în acelaşi timp să fereşti şi “săgeţile” venite din toate părţile venite de la persoane care vor să te împiedice să devii ceea ce tu îţi propui.

Un tânăr din comuna Halmăşd nu a ţinut cont de nicio săgeată, şi-a urmat visul şi în prezent este unul dintre cei mai buni marcatori de la HC Minaur Baia Mare, echipă care evoluează în Liga Zimbrilor. Altfel spus, pe prima scenă a handbalului masculin românesc! Cum a  el acolo? Care a fost drumul pe care l-a urmat? Vom avea cu toţii acest răspuns, parcurgând rândurile de mai jos.

Cine e Georgel Haiduc?

Georgel Gabriel Haiduc este un tânăr născut la data de 11 noiembrie 1995 care a copilărit în Halmăşd, o comună aflată la limita cu judeţul Bihor. A urmat cursurile Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu” din Halmăşd. Încă de când era un puştan, Georgel Haiduc a avut o înclinaţie către mişcare, către sport şi rapid a fost remarcat de profesorul Radu Ignat, cel care l-a îndrumat pe Georgel să urmeze o carieră sportivă.

“Am început să practic handbalul la Şcoala Gimnazială din Halmăşd, sub comanda domnului profesor Radu Ignat, cel care m-a şi îndemnat să practic sportul de performanţă”, spune Georgel pentru Sportul Sălăjean.

S-a remarcat încă de la început în acest sport pe care a început să-l practice relativ la o vârstă înaintată. Asta nu l-a împiedicat să ajungă tot mai sus, până în elita handbalului românesc.

Însă, până să ajungă în Liga Zimbrilor, tânărul din comuna Halmăşd a început de la Cupa Văilor, tradiţionala competiţie ce se desfăşoară an de an în judeţul Sălaj şi la care participă elevii tuturor şcolilor din judeţ.

La Cupa Văii, Georgel Haiduc şi colegii de la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” au câştigat de două ori consecutiv trofeul judeţean la handbal masculin, sub comanda profesorului Radu Ignat. “Am câştigat tot ce se putea în judeţ, doi ani la rând”, îşi aminteşte tânărul handbalist.

A făcut junioratul la CS Marta Baia Mare

Văzând un potenţial imens în Georgel Haiduc, dascălul de educaţie fizică l-a îndrumat pe tânăr să urmeze handbalul de performanţă şi, având în vedere că în judeţ era imposibil, deoarece nu există o grupă de juniori înscrisă în competiţiile de băieţi, Haiduc a plecat în probe la CS Marta Baia Mare. I-a impresionat şi pe maramureşeni, care au dorit imediat să îl legimiteze pe talentatul sălăjean.

Avea 14 ani când a ajuns în curtea grupării din capitala Maramureşului. Astfel, la CS Marta Baia Mare a început practicarea handbalului într-un cadru organizat şi profesionist. În cei patru ani de juniorat petrecuţi la Baia Mare, sălăjeanul a dat cel mai bun randament pe postul de inter dreapta, post pe care a continuat să evolueze şi la seniori.

A debutat în Liga Zimbrilor la Minaur Baia Mare via CSM Oradea

Timp de patru ani a evoluat la CS Marta Baia Mare, iar după terminarea junioratului şi-a continuat cariera la CSM Oradea, echipă pentru care a evoluat în Divizia A. Pentru formaţia din “capitala” Bihorului, handbalistul a performat şi a atras privirile grupărilor din Liga Zimbrilor.

Era inevitabil ca el să facă pasul către o formaţie de pe prima scenă a handbalului românesc. Astfel, înainte de startul sezonului 2017 – 2018, Georgel Haiduc a semnat cu Minaur Baia Mare.

În tricoul băimărenilor a evoluat bine încă din primul sezon în care a reuşit să înscrie 74 de goluri în competiţiile oficiale! Mai mult, sezonul celor de la Minaur a fost încununat de medaliile de bronz cucerite la final four-ul Cupei României de la Constanţa, acesta fiind şi prima medalie cucerită de Georgel Haiduc la nivelul seniorilor.

După un sezon 2017 – 2018 bun, pentru sălăjeanul plecat spre drumul performanţei din comuna Halmăşd a urmat un sezon 2018 – 2019 şi mai bun, în care a marcat nu mai puţin de 116 goluri în partidele oficiale din Liga Zimbrilor şi din Cupa României, având şi un procentaj de 75%!

Chiar dacă a avut un sezon individual destul de bun din punct de vedere al statisticii, echipa s-a clasat pe locul 9 în campionat şi a încheiat sezonul fără trofeu cucerit.

Georgel Haiduc, jucător CS Minaur: “A fost o călătorie grea cu multă muncă şi seriozitate”

După două sezoane petrecute în tricoul formaţiei băimărene în Liga Zimbrilor, handbalistul din comuna Halmăşd se pregăteşte de startul celui de-al treilea sezon consecutiv în elita handbalului masculin românesc. Sigur, Georgel Haiduc culege acum laurii şi roadele muncii depuse la antrenamente în fiecare zi şi a precizat că a ajuns la acest nivel datorită seriozităţii de care a dat dovadă.

“A fost o călătorie destul de grea, cu multă muncă, dar şi seriozitate. Pentru noul sezon îmi propun să dau un randament cât mai bun şi să ajungem în poziţiile fruntaşe ale Ligii Zimbrilor, acolo unde este locul Minaurului”, a încheiat Georgel Haiduc.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL