Connect with us

FOTBAL

CSS Zalău a început pregătirile pentru noul sezon competiţional


Secţiile de handbal şi de volei au început pregătirile pe plan local, urmând ca în scurt timp să înceapă antrenamentele şi secţia de fotbal. Mai mult, la finalul lunii august, secţia de volei va pleca în cantonament în Austria, în timp ce secţia de fotbal va efectua un stagiu de pregătire la Ocna Şugatag


Clubul Sportiv Şcolar se poate lăuda că de-a lungul anilor a dat mai mulţi sportivi spre sportul de performanţă, care au făcut carieră la cel mai înalt nivel, precum Adrian Gontariu, Aurel Vlaicu, Mircea Abraham, Sergiu Ilieş sau Rareş Bălean (la secţia volei), Bogdan Unguruşan, Claudiu Cornaci, Cosmin “Tassotti” Sabou sau Mihai Bode (fotbal), Ramona Farcău, Talida Tolnai, Olimpia Vereş, Alina Czeczi sau Lia Sântămărean (handbal), Gheorghe Guşet, Monel Sabou, Nelian Ianchiş sau Cristina Iloc-Casandra (atletism), Gheorghe Stanciu, Ciprian Băican sau Ciprian Stanciu (lupte libere), Andrada Vincze (tenis de masă).

Sigur, fără să supărăm pe nimeni, mai sus am amintit doar câţiva dintre sportivii care au reuşit performanţe la cel mai înalt nivel, însă au mai fost sportivi care de-a lungul anilor au făcut cinste judeţului Sălaj.

În fiecare an, Clubul Sportiv Şcolar îşi propune să descopere noi talente pe care să le formeze şi care să ajungă cel puţin la nivelul celor enumeraţi mai sus. Până atunci, însă, drumul este lung şi anevoios, iar fără dorinţa sportivilor, degeaba vor doar cadrele didactice. Noi, sperăm şi suntem siguri că vom mai vedea sportivi de la CSS Zalău care vor face pasul către sportul de performanţă, într-un viitor apropiat sau poate mai îndepărtat.

Până una alta, în vederea pregătirii pentru noul sezon, să spunem că două secţii de la CSS Zalău au început deja pregătirile. Este vorba despre secţiile de volei şi de handbal, care au început antrenamentele pe plan local. În cel mai scurt timp urmează să reia pregătirile şi secţia de fotbal.

“Deocamdată am început pregătirile pe plan local cu secţiile de volei şi de handbal şi urmează şi fotbalul. Facem câte un antrenament pe zi, urmând ca de săptămâna viitoare să efectuăm câte două antrenamente pe zi”, ne-a declarat Dorian Faur, directorul CSS Zalău.

Cele două secţii au început pregătirea în 22 iulie şi au efectuat câte un antrenament pe zi, fie afară în Parcul Central sau în Parcul Brădet, fie în sală. De săptămâna trecută, cele două secţii au efectuat câte două antrenamente pe zi, alternat, unul afară şi unul în sală.

Cantonament în Austria pentru secţia de volei

Deocamdată, voleibaliştii se pregătesc pe plan local, însă la finalul lunii august vor pleca în cantonament. Dorian Faur şi Horia Giurgiu vor deplasa lotul de cadeţi şi de juniori I la Mallnitz, în Austria, pentru un stagiu de pregătire, toată cheltuiala fiind suportată de club.

În Austria vor pleca în cantonament şi 14 – 15 sportivi de la minivolei, însă, în cazul acestora, părinţii sunt cei care vor suporta cheltuiala. Secţia de volei va pleca în cantonament la data de 28 august.

Cu patru zile mai devreme, va pleca într-un stagiu de pregătire centralizat şi secţia de fotbal. Antrenorii Călin Pop şi Florin Vâlcelean vor deplasa un lot format din 18 – 20 de jucători la Ocna Şugatag pentru un cantonament de 7 zile. Secţia de handbal va efectua un semicantonament pe plan local.

CSS Zalău va participa cu patru  echipe în campionatul de volei şi cu două în campionatul de handbal

Conform directorului Clubului Sportiv Şcolar, CSS Zalău va participat în viitorul sezon cu patru echipe de volei câte una la fiecare categorie, juniori I, cadeţi, speranţe şi minivolei, în timp ce în Campionatul Naţional de handbal, clubul zălăuan va fi reprezentat de două echipe, una de junioare I şi junioare III.

“La volei ne-am înscris la toate cele patru nivele şi să sperăm că vom putea să le ducem la bun sfârşit pe toate. Bugetul a fost mic anul acesta faţă de anul trecut şi am aflat acest lucru abia la finalul lunii mai, iar cheltuielie au fost făcute la nivelul anului trecut. Sperăm că o să reuşim să ne descurcăm. La handbal vor fi minim două grupe, s-ar putea să fie chiar trei. Vom avea echipe de junioare I şi III şi vor mai participa la turnee şi echipele de minihandbal sau handbal pe plajă”, a spus Dorian Faur.

Secţiile de lupte libere şi atletism vor începe şi ele cât de curând pregătirile pentru noul sezon. Prima secţie care va debuta în competiţiile oficiale din noul sezon va fi cea de la handbal, campionatul urmând să înceapă la mijlocul lunii septembrie.

Dorian Faur: “Sportivi avem, calitatea lasă de dorit”

După cum aminteam la începutul acestui articol, CSS Zalău a “lansat” mai mulţi sportivi de performanţă, însă, din păcate, în ultimii ani, sunt din ce în ce mai puţini, iar cei care au ieşit în evidenţă şi încep să exceleze la cel mai înalt nivel, putem să-i amintim pe Alina Czezci, handbalistă ce evoluează în Liga Naţională la HC Dunărea Brăila sau voleibalistul Rareş Bălean, care a devenit campion naţional cu Volei Municipal Zalău în 2017 şi care în această vară s-a transferat în Germania la VfB Friedrichshafen Volleyball.

Numărul sportivilor nu diferă mult faţă de anii precedenţi, însă calitatea acestora lasă puţin de dorit. Cu toate acestea, cadrele didactice de la toate secţiile Clubului Sportiv Şcolar vor munci şi vor încerca să scoată tot ce-i mai bun din sportvii de la CSS, pentru ca aceştia să ajungă să evolueze la cel mai înalt nivel, desigur, cu condiţia ca şi elevii să îşi dorească acelaşi lucru.

“Raportat la anii trecuţi, numărul sportivilor de la CSS Zalău este cam acelaşi, calitatea lasă un pic de dorit şi ne este foarte greu să îi motivăm. Când trebuie să pună osul să ajungă la o anumită performanţă este mai greu. Sunt mai mulţi factori care conlucră aici şi de logistică şi poate chiar şi de finanţe. Însă, dacă pui un pic de suflet şi te zbaţi, reuşeşti să faci faţă. E clar că sunt şi minusuri şi nu ne putem pune cu Centrele de Excelenţă, însă din punct de vedere al calităţii actului educaţional, nu avem de ce să ne plângem pentru că majoritatea profesorilor sunt de specialitate şi lucrează în condiţiile pe care le avem”, a încheiat directorul de la CSS Zalău.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL