Connect with us

HANDBAL

HC Zalău şi-a stabilit un obiectiv modest pentru noul campionat


“Trebuie să fim realişti, cu lotul pe care îl avem ne propunem o clasare pe locurile 8 – 12”, a spus antrenorul Gheorghe Tadici


În ultimii ani, HC Zalău a fost o echipă de prima jumătate a clasamentului, ba chiar de cupe europene, astfel că la finalul sezoanelor 2016 – 2017 şi 2017 – 2018, gruparea sălăjeană a prins loc de cupă europeană.

În campionatul trecut, echipa antrenată de Gheorghe Tadici s-a clasat pe locul 8 în Liga Naţională, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 7 – Gloria Buzău.

Pentru campionatul următor care va începe pe 31 august, echipei lui Tadici îi va fi mult mai greu, având în vedere că a pierdut o serie de jucătoare cu experienţă.

Constrâns şi de buget, antrenorul nu a avut multe variante şi a apelat la jucătoare tinere, singura handbalistă cu experienţa Ligii Naţionale care a venit în această vară la Zalău fiind Irina Ivan.

Cu un lot de 17 jucătoare, la care media de vârstă este sub 22 de ani, HC Zalău nu îşi poate propune mare lucru în campionatul următor, astfel că obiectivul va fi o clasare între locurile 8 – 12.

“Avem o echipă tânără, cu multe jucătoare care încă nu au experienţa Ligii Naţionale şi trebuie să fim realişti, obiectivul nostru va fi o clasare pe locurile 8 – 12. Nu înseamnă că dacă ai un lot numeros ai şi valoare. În primul rând mă intersează jucătoarele care au un volitiv şi parte caracterială bine structurată, fiindcă faci mai multe decât cu unele care au calităţi, dar cărora le lipsec cele două componente. Am nevoie de 7 jucătoare valide, care să joace handbal, să se dăruiească pe teren, să aibă voinţă şi să le intereseze performanţa. Şi aşa sunt multe jucătoare pentru ce dispunem noi. De regulă joacă 9 – 11, maxim 12 jucătoare, iar acest lucru se întâmplă şi la alte echipe. Restul stau şi privesc sau însoţesc echipa”, a spus Gheorghe Tadici.

Trebuie precizat că dacă HC Zalău va termina campionatul pe locurile 11 – 12 va fi în obiectiv, însă va trebui să joace jocuri de baraj pentru a-şi asigura menţinerea în Liga Naţională.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL