Connect with us

HANDBAL

HC Zalău rămâne una dintre cele mai tinere echipe din Liga Naţională


Media de vârstă a jucătoarele de la formaţia zălăuană este sub 22 de ani, HC Zalău fiind a doua cea mai tânără echipă din campionat, după CSM Slatina


Unele dintre cele mai experimentate jucătoare pe care le-a avut HC Zalău au plecat  de la echipă la finalul sezonului trecut, astfel că în lotul pentru ediţia următoare nu se vor mai regăsi Paula Teodorescu, Andrada Trif, Valentina Panici, Raluca Irimia şi Roxana Szollosi.  T

ot cinci jucătoare a transferat formaţia sălăjeană, însă dintre Sara Abed-Kader, Amalia Coman, Andreea Tecar, Irina Ivan şi Alexandra Vrabie singura care are experienţa Ligii Naţionale este Ivan, care a mai jucat la acest nivel pentru HCM Roman, “U” Cluj şi Gloria Bistriţa, iar ultima dată în Franţa, la Le Havre.

HC Zalău rămâne una dintre cele mai tinere echipe din campionat, media de vârstă fiind sub 22 de ani, mai exact 21 ani şi 7 luni, însă cu toate acestea, antrenorul Gheorghe Tadici speră ca jucătoarele tinere să crească în valoare sub comanda sa. Cu un lot de 17 jucătoare va porni HC Zalău la drum, însă antrenorul a ţinut să le avertizeze pe jucătoare.

“Vom începe cu 17 jucătoare, dar după ce se termină perioada de jocuri amicale, înainte de campionat, mai pot apărea renunţări, dacă unele nu confirmă”, a spus Tadici. Tehnicianul are în lot nu mai puţin de 15 jucătoare de maxim 23 de ani şi doar Irina Ivan cu Cristiana Nica sunt jucătoarele peste această vârstă.  Nu mai puţin de 10 jucătoare sub 22 de ani va avea Tadici la dispoziţie în noul sezon, HC Zalău fiind a doua cea mai tânără echipă din Liga Naţională, după CSM Slatina.

 

Lotul HC Zalău pentru sezonul 2019-2020:

Portari: Adina Sabou, Raluca Kelemen, Sarah Abed-Kader

Extreme stânga: Diana Nichitean, Andreea Mihart

Interi stânga: Tatyana Prikop, Alexandra Severin, Irina Ivan

Centri: Larisa Şerban, Amalia Coman

Interi dreapta: Andreea Tecar, Sabrina Lazea

Extreme dreapta: Bianca Berbece, Gabriela Vrabie , Cristiana Nica

Pivoţi: Dana Abed Kader, Teodora Popescu

Medie 21,70 ani

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL