Connect with us

DIVIZIA A1

Philipp Kroiss a ajuns la o echipă de pe podium din Franţa 


Austriacul care a câştigat în România titlul cu Tricolorul Ploieşti şi medalia de argint cu Zalăul a ajuns la un acord cu GFCA Volley Ajjacio


Chiar dacă a evoluat în România doar doi ani unul la Ploieşti şi unul la Zalău, internaţionalul austriac s-a simţit foarte bine pe plaiurile mioritice. În acest interval de timp, Philipp “Pipo” Kroiss a reuşit să o “rupă” în limba română, ba chiar să înţeleagă bine româna.

La CS Volei Municipal Zalău, liberoul în vârstă de 31 de ani a sperat că va repeta performanţa de la Ploieşti, acolo unde a reuşit eventul, adică titlul naţional şi Cupa României. Nu a reuşit acest lucru, dar totuşi a fost vicecampion al României.

În vară, aventura lui în ţara noastră s-a oprit, iar Kroiss s-a orientat spre un campionat din Vest, acolo unde austriacul a mai jucat ani la rând. După Austria, Elveţia, Belgia şi Franţa (echipele  Montpellier şi  Beauvais), el revine în Hexagon, la o formaţie cu pretenţii.

Este vorba de GFCA Volley Ajjacio, o grupare care în sezonul trecut s-a clasat pe locul secund în campionatul regulat, pentru ca în play-off să ajungă până în semifinale.

“Am ajuns la un acord cu echipa din Franţa, iar contractul va fi semnat în luna septembrie”, ne-a declarat  internaţionalul austriac.

În cei aproape 14 ani de activitatela nivel ridicat, Krois a fost campion naţional în trei ţări diferite: în Austria cu SK Posojilnica Aich/Dob, în Elveţia cu Volley Amriswil şi în România cu LMV Tricolorul Ploieşti.

În plus, “Pipo” a cucerit Cupa Austriei cu VCA Hypo Niederosterreich şi Hotvolleys Viena, Cupa României cu Tricolorul, a cucerit un argint cu CS Volei Municipal şi un bronz cu echipa Lindemans Aalst în Belgia.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1