Connect with us

TENIS

Încă mai poate! La 81 de ani, Petru Bologa a obţinut locul 2 la Cupa Municipiului Zalău


Polisportivul veteran a obţinut două victorii la categoria de vârstă +80 de ani la competiţia de tenis de câmp de la Zalău, suficient cât să cucereasă locul secund


Cupa Municipiului Zalău la tenis de câmp a fost o competiţie reuşită în care sălăjenii s-au remarcat.

Ioan Hodrea, la categoria +60 de ani s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi a reuşit să ajungă până în finala competiţiei. Însă, în ultimul act, zălăuanul a dat peste revelaţia competiţiei, clujeanul Gheorghe Nicula care a confirmat format bună şi s-a impus în două seturi. La această categorie de vârstă, a reuşit o clasare pe podium şi un alt sălăjean, Ioan Leitan, locul 3.

La categoria +65 de ani, Sălajul a avut un singur reprezentant, pe Dumitru Mureşan de la CSM Zalău. Chiar dacă a fost singur la categorie, Mureşan a făcut meciuri bune şi a ajuns până în semifinale, asigurându-şi astfel locul 3. În “careul de aşi”, sălăjeanul a fost învins de principalul favorit.

Nu mai puţin de patru sportivi s-au întrecut la categoria de vârstă +80 de ani, printre care l-am regăsit şi pe Petru Bologa. Tenismenul de la Palatul Copiilor Zalău a început foarte bine turneul şi a obţinut două victorii ce l-au propulsat în lupta pentru locul 1, acolo unde a ajuns şi Szakacs Emerik de la Constructorul Alba Iulia.

Cei doi au fost cei mai vârstnici din competiţie, Petru Bologa cel care în octombrie va împlini 82 de ani, în timp ce Szakacs Emerik a împlinit deja 82 de ani. Programul a făcut ca meciul dintre cei doi să fie şi cel decisiv pentru câştigarea trofeului.

Din păcate pentru noi, Emerik s-a impus în două seturi şi şi-a adjudecat trofeul. Cu toate acestea, Petru Bologa rămâne cu cele două victorii obţinute la 81 de ani, dar şi cu simpatia tuturor sălăjenilor care îl apreciază pentru efortul pe care îl depune la această vârstă înaintată.

Două sălăjence, pe podium în competiţia feminină

Organizatorii au propus categoria +35 de ani la feminin, acolo unde s-au duelat cinci sportive, printre care două tenismene din judeţul nostru, Lidia Angelescu care a împlinit recent frumoasă vârstă de 65 de ani şi Dana Ruzici de la ACS Sergiu Carp Tennis Club.

Dana a făcut un turneu reuşit şi a obţinut victorii pe linie, cucerind primul loc. În ceea ce o priveşte pe Lidia Angelescu, tenismena de la Palatul Copiilor Zalău a completat podiumul, clasându-se pe locul 3.

În cele două categorii de vârstă din competiţia de dublu, din rândul sălăjenilor, cea mai bună performanţă a reuşit-o Bogdan Cuceu la +35 de ani, care alături de colegul lui Mihai Pânzaru, s-a clasat pe locul 3.

La categoria de vârstă +55 de ani, perechea formată din Ioan Hodrea şi Dumitru Fotache a ajuns până în finală, după ce în semifinale au trecut de zălăuanii Viorel Cuceu şi Ioan Leitan.  În finală, Hodrea – Fotache au pierdut împotriva cuplului format din Nicula – Plăcintar. Una peste alta, a fost un turneu reuşit organizat de CSM Zalău în care sportivii s-au simţit bine atât pe teren, cât şi în afara acestuia unde au putut socializa.

“În jur de 100 de sportivi ne-au onorat în acest an cu prezenţa şi suntem mulţumiţi mai ales că au venit din toate zonele ţării. Cu toate că am avut o serie de bariere din partea FRT, am reuşit să adunăm la Cupa Municipiului Zalău un număr record vizavi de ceea ce se întâmplă în turneele de veterani. În calitate de persoană implicată în organizarea şi desfăşurarea acestei competiţii pot să mă declar mulţumit de modul în care au decurs jocurile şi toate activităţile aferente acestei competiţii. În acest an, din cauza unor restricţii bugetare din partea Primăriei Zalău, nu am fost sprijiniţi financiar ca şi în alţi ani, însă ne-am respectat standardele din anii trecuţi şi prin Asociaţia Tenis Club Senior Zalău am reuşit să oferim oferim serviciile care se impuneau pentru o bună desfăşurare a competiţiei. Pe această cale aş dori să le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături şi care ne-au sprijinit şi am avut toate cele necesare. Ţin să mulţumesc pentru condiţiile de joc celor de la Primăria Zalău şi personalului de la Baza de Tenis care au făcut eforturi pentru ca terenurile să fie în cele mai bune condiţii. Un fapt îmbucurător este că printre câştigători şi persoanele clasate pe podium am regăsit şi sălăjeni. Dovadă că tenisul este iubit în Zalău şi asta ne facem să continuăm să organizăm asemenea competiţii şi în viitor”, ne-a declarat Ioan Leitan, membru în Comisia de Organizare.

Nu putem încheia acest articol fără să-i amintim pe cei doi arbitri care au oficiat la Cupa Municipiului Zalău, Andrei Brisc (în scaun) şi Liviu Petrean la linie.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 7 august.         

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS