Connect with us

FOTBAL

Doar 11 echipe au confirmat participarea în Liga a IV-a Sălaj!


Eşalonul al patrulea va începe în formulă restrânsă faţă de ultimii ani, după ce Unirea Mirşid a dispărut din peisaj, iar nou-promovatele Luceafărul Bălan şi Sporting Zalău nu s-au înscris. În aceste zile, conducerea AJF Sălaj caută a 12-a echipă care să facă pasul de la Liga a V-a în eşalonul superior


AJF Sălaj a programat joi o şedinţă cu delegaţii echipelor din Liga a IV-a pentru a discuta aspecte importante în ceea ce priveşte campionatul următor.

Faţă de sezoanele trecute, eşalonul al patrulea va porni la drum în formulă restrânsă, astfel că până joi doar 11 echipe au confirmat participarea în campionatul 2019 – 2020.

Dumbrava Gîlgău, Rapid Jibou, CS Barcău Nuşfalău, Sportul Şimleu, Silvania Cehu Silvaniei, CS Ileanda, Ardealul Crişeni, Steaua Cosniciu, Someşul Someş Odorhei, AS Chieşd şi Olimpic Bocşa sunt echipele înscrise până în momentul de faţă, dar AJF Sălaj caută şi a 12-a echipă care să facă pasul de la Liga a V-a în eşalonul superior.

Iniţial ACS Tihău şi CS Hida şi-au manifestat dorinţa de a juca în Liga a IV-a, dar până la urmă au refuzat. În “cărţi” se află şi Venus Giurtelec, ocupanta locului 3 din Seria Vest, dar o decizie finală se va lua după şedinţa cu delegaţii de la Liga a V-a.

În cel mai rău caz, Liga a IV-a ar putea începe chiar şi cu 11 echipe, însă o decizie finală în ceea ce priveşte componenţa acestui campionat se va lua până în 20 august, când are loc o nou întâlnire cu delegaţii. Un lucru este cert, în campionatul următor se va juca un play-off, între primele clasate, existând şi varianta disputării unui play-out.

Până pe 20 august când se va stabili şi programul, echipele trebuie să nu aibă nicio datorie faţă de AJF Sălaj.

Din câte se pare, prima etapă va fi programată abia pe 1 septembrie. Până atunci continuă faza judeţeană a Cupei, iar de duminica viitoare, în competiţie vor intra şi echipe din Liga a IV-a.

Flore Pop (Rapid Jibou), Aurel Pintican şi Marius Paşca (Dumbrava Gîlgău), Ioan Gurzău (Sportul Şimleu) Ciprian Grecu şi Rudolf Stanciu (CS Barcău Nuşfalău), Horaţiu Bogar şi Dan Lucaciu (Silvania Cehu Silvaniei), Ciprian Petran (CS Ileanda), Călin Morar şi Marin Dobocan (Ardealul Crişeni), Marius Argylean (AS Chieşd), Ioan Barou (Olimpic Bocşa), Raul Porumb şi Vlad Ortelecan (Someşul Someş Odorhei) şi Radu Chiorean (Steaua Cosniciu) sunt reprezentaţii echipelor din Liga a IV-a care au fost prezenţi la şedinţa de joi de la AJF.

 

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri, 14 august

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL