Connect with us

FOTBAL

Unirea Gârbou impresionează în Cupa României


Chiar care nu este încrisă în campionatele organizate de AJF Sălaj, Unirea a trecut deja de două faze ale competiţiei, a înscris 11 goluri în două jocuri şi autorităţile locale de la Gârbou iau în calcul prezenţa în noul sezon al Ligii a V-a!


A trecut aproape un deceniu, de când comuna Gârbou a ieşit de pe harta fotbalului sălăjean. Acum cinci ani, tinerii din Gârbou au fost hotărâţi mai mult ca oricum, ca echipa comunei să revină în circuitul fotbalistic.

Deşi şi autorităţile locale au promis susţinere financiară, iar terenul de fotbal din centrul comunal a fost amenajat, nu s-a întâmplat nimic şi Unirea nu s-a mai înscris în Liga a V-a.

Totuşi, în anul 2016, echipa comunală s-a aflat la startul Cupei României, acolo unde a jucat un meci în faţa vecinilor de la Unirea Cristolţ, pierdut după executarea loviturilor de departajare.

La trei ani distanţă, Unirea Gârbou s-a înscris din nou în competiţia surprizelor şi a jucat în faza I, tot împotriva vecinilor de la Unirea Cristolţ.

De data aceasta, Gârboul s-a răzbunat cu vârf şi îndesat, câştigând cu 5 – 2! Adversara din faza superioară a fost Largiana Românaşi, într-o partidă desfăşurată duminică după-amiază, tot la Gârbou, în faţa a peste 100 de spectatori.

Având moral bun după victoria clară în faţa Cristolţului, Unirea a înscris de două ori, dar vizitatorii au întors tabela de marcaj până la pauză.

În repriza secundă, pe teren s-a aflat o singură echipă: Unirea Gârbou, care a mai înscris de patru ori fără să primească gol!

S-a terminat 6 – 3 şi tânăra echipă a Gârboului s-a calificat în faza a III-a, acolo unde va avea un adversar mai puternic.

La jocul cu Largiana Românaşi, pe lista marcatorilor s-au aflat Raul Mihăilă (16 ani), Timotei Simule (18 ani, din satul Solomon), Răzvan Horvath (16 ani) şi Cristian Greblă (20 ani), ultimii doi cu câte o “dublă”.

Alexandru Spătar – primarul comunei Gârbou: “Să ştiţi că la Gârbou se doreşte echipă de fotbal

Pentru o echipă alcătuită cu jucători tineri şi foarte tineri din comună, acest drum din Cupa României poate fi considerat o mică performanţă, dar şi o punct de plecare pentru obiective mai îndrăzneţe.

“A fost un joc frumos şi spectaculos, gustat din plin de spectatori. Să ştiţi că la Gârbou se doreşte echipă de fotbal. Avem teren de fotbal, iar autorităţile locale sunt alături de fenomenul sportiv. Altfel spus, avem tabla de şah, mai avem nevoie doar de pioni.  În comună există un nucleu de 15 – 16 jucători tineri ambiţioşi, mulţi dintre ei fiind foşti juniori de la Dumbrava Gîlgău. Dacă pe lângă ei mai găsim câţiva băieţi dornici, am putea să ne înscriem în Liga a V-a. Vreau să vedem cum merge treaba şi în următorul meci, iar apoi vom lua deiczia finală. Nu vreau să ne înscriem în campionat, ca să fie ciuca bătăilor. Aş vrea o echipă care ar putea să se claseze undeva pe la mijlocul clasamentului”, ne-a declarat Alexandru Spătar, primarul comunei, cel care în tinereţe a practicat ani buni “sportul rege” .

Până la urmă, adversarul Unirii din faza a III-a a Cupei va fi ACS Tihău, o echipă experimentată și puternică din Liga a V-a. Partida va avea loc duminică, 11 august, de la ora 17.00, la Gârbou.

MAI MULTE PE ACEST SUBIECT, ÎN EDIȚIA ZIARULUI SPORTUL SĂLĂJEAN DE MIERCURI, 7 AUGUST.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL